Отборът на Ливърпул излиза срещу бразилския Фламенго във финала на

...
Отборът на Ливърпул излиза срещу бразилския Фламенго във финала на
Коментари Харесай

Ливърпул срещу Фламенго в мач за историята

Отборът на Ливърпул излиза против бразилския Фламенго във финала на Световното клубно състезание в Катар довечера. Сблъсъкът за трофея ще се състои на стадион “Халифа” в Доха и е с начален час 19:30. По традиция в Gong.bg ще проследим срещата онлайн.

„ Червените”, които на полуфинала отстраниха мексиканския Монтерей с гол на Роберто Фирмино в продължението на срещата, ще се борят за първия си трофей от конкуренцията в цялата си 127-годишна история.

До този миг Ливърпул в взел участие в три финала на Световното клубно състезание, надлежно през 1981 (срещу днешния си противник – бел. ред.), 1984 и 2005, само че и в трите случая не е успявал да победи с купата.

При триумф през днешния ден, мениджърът Юрген Клоп ще се трансформира в първия немец, печелил трофея.

До последно няма да бъде ясно дали холандският защитник Върджил ван Дайк ще бъде в положение да вземе присъединяване в срещата. Той пропусна полуфинала с Монтерей поради здравословно неразположение, което накара Клоп да заложи на капитана си Джордан Хендерсън като централен бранител. Жоел Матип и Деян Ловрен към момента са в лазарета и даже не пътуваха за Катар.

Бразилецът Фабиньо също не е разполагаем на Юрген Клоп, до момента в който контузеният Джорджино Вайналдум е в групата, макар контузията, получена в последния мач на мърсисайдци в Англия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР