Отборът на Лион постигна втора ценна победа през тази седмица.

...
Отборът на Лион постигна втора ценна победа през тази седмица.
Коментари Харесай

Лион подчини Марсилия

Отборът на Лион реализира втора скъпа победа през тази седмица. След като в сряда изненада Манчестър Сити с 2:1 като посетител на старта на Шампионската лига, довечера воденият от Бруно Женесио отбор надигра с 4:2 вкъщи Марсилия в среща от 6-ия кръг на френското състезание.

В 27-ата минута Хосем Ауар изведе Лион напред в резултата. Той навлезе в наказателното поле на гостите и изпрати топката в долния ляв ъгъл на Йоан Пеле.

Още преди края на първата част гостите от Марсилия изравниха резултата. В 39-ата минута Флориан Товен получи пас в наказателното поле на Лион и с техничен удар изпрати топката в мрежата.

Шест минути след почивката Бертран Траоре върна задатъка на Лион с прекрасен гол, при който изстреля майсторски топката след солова акция.

В 61-ата минута Траоре бе прецизен за 3:1 с второто си попадение в мача. Този път след удара му имаше и рикошет в тялото на състезател на Марсилия, което в допълнение затрудни стража Пеле и той не съумя да предотврати гола.

Траоре имаше принос и за четвъртия гол във вратата на Пеле. В 74-ата минута Набил Фекир вкара гол от дузпа, която бе отсъдена за нарушаване на Кевин Строотман против Траоре.

В 82-ата минута резервата за Марсилия Клинтън Н'Жие осъществя второто попадение за гостите, а минута по-късно Дуйе Галета-Цар от отбора на Руди Гарсия получи пряк червен картон, откакто спря с жестоко нарушаване рискова атакана съперника. Лион е шести в класирането с 10 точки, до момента в който футболистите на Руди Гарсия заемат пета позиция, също с 10 точки. СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Лига 1 6 кръг, неделя 23 септември  Лион 4:2краен резулат  Марсилия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР