Отборът на Лион, който се е устремил към финала на

...
Отборът на Лион, който се е устремил към финала на
Коментари Харесай

Лион изкова добър аванс срещу Виляреал

Отборът на Лион, който се е устремил към финала на Лига Европа на своя стадион, направи постоянна крачка към 1/8-финалите след домашен триумф с 3:1 над Виляреал в първа борба от 1/16-финалите. И четирите попадения паднаха след почивката. Точни за францизуте бяха Ндомбеле (46), Набил Фекир (49) и Мемфис Депай (82). За отбора от Пиренейския полуостров прецизен беше Пабло Форналс (63).

Първият късмет се откри пред Набил Фекир в 11-ата минута. След удар на френския техничар топката мина настрана от вратата. Две минути по-късно Мариано Диас беше фаулиран от Виктор Руис, само че продължи напред и съдията даде авантаж, вратарят Серхио Асенхо не излезе разчетено, само че някогашният нападател на Реал Мадрид не откри междина за шут. В 18-ата стражът на Лион Антони Лопеш сподели класа с две бързи спасявания. При първото се оправи с удар от въздуха на Ману Тригерос, а секунда по-късно обезврежда Карлос Бака. В 24-ата Асенхо се протегна майсторски и избави изстрел на Фекир. В 32-ата Денис Черишев също беше покрай попадение. Като цяло първото полувреме беше много динамично и предложи обстановки и пред двете порти.

Едва 30-ина секунди след началото на втората част домакините стигнаха до гол. Виктор Руис не съумя да почисти с глава и Мариано опита да стреля към далечния ъгъл, само че се получи отлично подаване за Ндомбеле, който от близко осъществя с глава - 1:0. В 49-ата " хлапетата " към този момент водеха с 2:0. Мариано нахлу отляво, финтира Алваро Гонсалес и стреля в тялото на Асенхо. Отбитата топка попадна у Фекир и той насочи в мрежата, с цел да удвои преднината на своите.

Тези две попадения дадоха подтик на домакините и те продължиха да играят по-добре в идващите минути. В 63-ата гостите от Валенсиана върнаха един гол в една от редките си офанзиви. Резервата Енес Унал хитро прескочи топката, тя попадна в краката на Пабло Форналс в наказателното поле. Номер 8 заложи на силата, вратарят игра с топката и тя допълзя към голлинията, само че защитник на домакините я почисти към този момент зад голлинията - 2:1. В 82-ата Мемфис Депай означи страховит гол. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед шутира мощно от 22 метра и разстреля Асенхо - 3:1. В 88-ата “жълтите” изпуснаха отличен късмет. Форналс стреля мощно от въздуха от 11 метра, само че откри тялото на вратаря.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Лига Европа 1/16 кръг, четвъртък 15 февруари  Лион 3:1краен резулат  Виляреал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР