Отборът на Левски завърши редовния сезон в Първа лига на

...
Отборът на Левски завърши редовния сезон в Първа лига на
Коментари Харесай

Стряскаща статистика за Левски на Роси преди плейофите

Отборът на Левски приключи постоянния сезон в Първа лига на трето място с актив от 53 точки. " Сините " изостават на 13 точки от ЦСКА-София и на 16 точки от Лудогорец, а занапред следва плейофната шестица, която ще реши купата на България. На всички стана ясно, че за девети следващ сезон тя няма по какъв начин да дебаркира при 26-кратните първенци.

От няколко месеца на " Герена " се приказва, че най-важната цел е спечелването на Купата на България, само че първо би трябвало да бъде отхвърлен тима на ЦСКА-София, който в последните си четири мача против " сините " има три победи без позволен гол, както и едно тъждество 2:2, което беше през есента. Освен това успеха в дербито от последния кръг ще даде още повече самочувствие на " алените ", а съвсем несъмнено ще вкара напрежение при отбора от " Герена ".

Наставникът Делио Роси е подложен на критика от месеци, че отборът му играе прекомерно внимателен и отбранителен футбол. Както и, че тимът няма доста концепция по какъв начин да вкарва голове. През есента беше ясно, че селекцията и подготовката през предишното лято не е правена от него, само че през тази зима нещата седят друго.

Италианецът има два месеца, с цел да си извоюва оставането на " Георги Аспарухов ", което ще си подсигурява с вероятно продобиване на Купата на България, защото от 2009 година на " Герена " не са докосвали трофей.

Пред Роси обаче занапред следва изпит след изпит. Нито почитатели, нито ръководители са удовлетворени, че тимът играе по този начин, защото и резултатите не са приемливи, а за разлика от предните два сезона бяха изхарчени пари за селекция. "

Сините " излизат против петте най-заслужили състава, които дружно с тях попаднаха в плейофите. Интересното е, че отборът на Роси записа едвам две победи от 10 мача против тимовете на Лудогорец, ЦСКА-София, Берое, Ботев (Пловдив) и Верея. Загубите са четири, колкото са и равенствата. Другата отрицателна вест за 26-кратните първенци е, че тимът е отбелязал единствено пет попадения, като е позволил девет в тези 10 дуела.

Освен това успехите бяха записани в последните секунди на " Герена " против Верея (1:0) и Ботев (1:0), като при първата обстановка Давид Яблонски стори това в 91-ата минута, а гостите имаха искания, че е играл с ръка, до момента в който против " канарчетата " Левски завоюва с автогол в 88-ата минута на Пламен Димов.

При първото проваляне от Верея (0:2), когато и съдията ощети съществено Левски, Дело Роси не беше дошъл в България, макар че беше станал треньор на отбора. Той обаче водеше отбора във всичките други мачове. Първата му загуба пристигна при поврат в Коматево с 1:2, втората против доста по-силния състав на Лудогорец (0:2) в Разград, а против " алените " отборът записа последното си проваляне. На доста тежкия терен на " Васил Левки " футбол не се игра. Именно заради това няма по какъв начин да се гледат футболните достолепия в срещата, а и шансът беше с ЦСКА-София, само че това бе по този начин, защото момчетата на Стамен Белчев най-вероятно бяха по-концентрирани до края.

Сега има пауза, след която Левски на Делио Роси излиза единствено против противници, които оптимално затрудниха столичани. Левски има най-малко 12 мача до лятната пауза, в случай че отстранят " алените ", ще играят 13-и, който ще бъде финалът за Купата. Предвид резултатите на отбора през този сезон против идните противници, обичащите отбора от " Герена " имат основателни аргументи за терзание.

Левски против тимовете от Първата шестица:

5.8.2017 година, Верея - ЛЕВСКИ - 2:0
6.9.2017 година, ЛЕВСКИ - Лудогорец 0:0
10.9.2017 година, Ботев Пд - ЛЕВСКИ 2:1
25.9.2017 година, Берое - ЛЕВСКИ 0:0
21.10.2017 година, ЛЕВСКИ - ЦСКА-София 2:2
29.10.2017 година, Лудогорец - ЛЕВСКИ 2:0
25.11.207 година, ЛЕВСКИ - Верея 1:0
18.02.2018 година, ЛЕВСКИ - Ботев (Пд) 1:0
3.03.2018 година, ЛЕВСКИ - Берое 0:0
18.03.2018 година ЦСКА-София - ЛЕВСКИ 1:0

Общо: 10
мача
2 победи, 4 равенства, 4 загуби
Голова разлика - 5:9 Първа лига 26 кръг, неделя 18 март  ЦСКА-София 1:0краен резулат  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР