Отборът на Левски стигна до драматичен успех с 3:2 (25:21,

...
Отборът на Левски стигна до драматичен успех с 3:2 (25:21,
Коментари Харесай

Левския пропиля два гейма аванс, но все пак се добра до успеха в Монтана

Отборът на Левски стигна до трагичен триумф с 3:2 (25:21, 25:18, 22:25, 25:27, 15:9) гейма като посетител на Монтана в дербито на 14-ия кръг на Националната волейболна лига (НВЛ).

В зала " Младост " в Северозападна България дуелът сред двата отбора стартира равностойно, само че в средата на първия гейм момчетата на Николай Желязков се откъснаха при 19:15 след серия от начални удари на Венислав Антов и до края нямаха проблеми по пътя към триумфа с 25:21.

" Сините " използваха насъбраната инерция и още при започване на втората част се откъснаха в резултата с 8:5 и 11:6, с цел да я затворят безапелационно с 25:18 и по този начин да удвоят своята преднина.

В началото на третия сет играчите на Монтана най-сетне демонстрираха по-добро лице и взеха самодейността, като в един миг даже поведоха с четири точки при 17:13, само че позволиха да се стигне до равнене при 19:19. В заключителните минути въпреки всичко състезателите на Даниел Пеев резервираха самообладание и след 25:22 в своя изгода понижиха пасива си.



Четвъртият гейм пък се трансформира в същинска драма, откакто Левски пропиля задатък от шест точки при 16:10 и позволи монтанчани да първи да се доберат до геймбол при 24:23. Последваха две поредни точки на сметката на " сините ", което им даде мачбол при 25:24 в тяхна изгода. Блокада на Бруно Рибо обаче възвърне равенството при 25:25, а по-късно домакините завоюваха идващите две разигравания, с цел да изпратят мача в тайбрек след 27:25.

Решителната пета част започва положително за домакините, които поведоха с 3:1, само че след това контролът мина напълно в отбора на гостите, които след средата на сета започнаха да се откъсват в резултата, с цел да сложат точка на разногласието след 15:9.

За спечелилите Венислав Антов завърши като най-резултатен със своите 26 точки (6 аса), а Владимир Гърков добави 19.

От другата страна полският диагонал Кристиан Валчак бе над всички за Монтана с 22 пункта, до момента в който индонезиецът Фахри Путратама приключи с 15.

В класирането тази победа върна Левски на второто място с баланс 11-3, а в това време монтанчани са 5-и с индикатори 9-5.



Междувременно в друга трагична среща от кръга Марек Юнион-Ивкони надделя с 3:2 () като посетител Хебър Пазарджик в първия дуел след оповестяването на новината, че от идващия сезон тимът на Найден Найденов ще смени Дупница с Пловдив.

В подреждането Марек са на 10-ата позиция с баланс 5-9, до момента в който със сходни индикатори, само че повече точки " тигрите " са три места по-напред.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР