Отборът на Левски ще играе следващото си домакинство в европейските

...
Отборът на Левски ще играе следващото си домакинство в европейските
Коментари Харесай

Левски отнесе ново наказание от УЕФА за расизъм

Отборът на Левски ще играе идващото си домакинство в европейските клубни шампионати пред отчасти затворени трибуни, стана ясно след решение на Дисциплинарната комисия към УЕФА.
Наказанието на “сините” е наложено поради расистко държание на почитателите на отбора по време на гостуването на Ружомберок в мач от първия прелиминарен кръг на Лига Европа този сезон, оповестява БГНЕС.

Левски игра и двата си домашен мача в Лига Европа това лято през затворени трибуни, поради предходно наказване за расизъм от УЕФА, като този път Дисциплинарната комисия е постановила да бъде затворен един бранш с не по-малко от 3000 седящи места, а в празния бранш да бъде подложен банер на УЕФА “#EqualGame”. Това ще се случи при идващия домашен мач на столичани в европейските клубни шампионати. Като допълнение клубът е санкциониран и с 4500 евро поради изкарани повече от пет жълти картона в мача с Ружомберок.

От “синия” клуб регистрират по-лекото наказване, наложено от УЕФА, като триумф. “Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния шеф на клуба Павел Колев и юрист Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „ Левски “ получи допустимо най-лекото наказване за нарушаването, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация”, се споделя в известие на формалния уебсайт на “сините”.

Левски изигра и двете си семейства в Европа това лято при затворени порти, като на стадиона бяха позволени само деца до 14-годишна възраст и техните придружители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР