Oтборът на Левски Лукойл сломи Берое с 98:68 в последния

...
Oтборът на Левски Лукойл сломи Берое с 98:68 в последния
Коментари Харесай

Левски Лукойл сгази Берое в София

Oтборът на Левски Лукойл пречупи Берое с 98:68 в последния мач от 19-я кръг на НБЛ, като по този начин предстоящото дерби въобще не се състоя. Това бе и най-убедителната победа на " сините " над старозагорци дотук, откакто в първата среща посред им и полуфинала за Купата те се постановиха с 19 точки, а в първото си домакинство биха още веднъж, въпреки и единствено с 9.

В игра за Берое, с изключение на Иван Лилов, който бе отвън групата, на терена не влезе и Павел Маринов, до момента в който за домакините не се включи Венцислав Петков.
 Снимка 469750
Източник:

Равностойни бяха първите 5 минути на дуела, минали и в много нервно движение, с неточности и нарушавания.

След серия от 9-0 на Левски, и повече от три минути без панер за Берое, разликата скочи, до двуцифрена в края на първия интервал - 24:11. След още четири минути без осъществена точка, старозагорци изостанаха съществено, а дистанцията стана 23 точки.

" Сините " бяха безапелационни в нахлуване, като нанизаха 5 тройки за четвърт час и не стопираха до такава степен. Две минути преди почивката те към този момент имаха в актива си 50 точки, а задатъкът подгони 30.

Все отново Берое съумя да се посъвземе малко в офанзива и за разлика от първата четвърт, във втората означи 20 точки, въпреки да позволи 31 в личния си панер. Така почивката пристигна при 55:31, със сериозна разлика в настроението на двата отбора, и изключително в успеваемостта им.
 Играчи на Балкан и Левски отпред на вота за Мача на звездите
Играчи на Балкан и Левски отпред на вота за Мача на звездите

Сериозна активизация от Ямбол изкара старши треньора Тони Дечев първи в гласуването

Берое излезе много по-концентрирано за второто полувреме, до момента в който Левски потегли отпуснато и старозагорци се върнаха в мача със серия от 12-0 за три минути.

Разликата, от 28 точки през втората четвърт, падна единствено до 12 в средата на третата. Отлично се включи в този миг за Левски Зейн Ноулс, който вкара 10 следващи точки за " сините " и преди края на частта още веднъж двата отбора бяха разграничени от 20 точки - 71:51.
 Снимка 469751
Източник:

Нищо не се промени в последната част, като домакините продължиха да бележат относително елементарно и с пет минути до края и 24 задатък, не се виждаше метод за смяна.

Точно противоположното, в последните две минути се стигна и до най-голямата разлика от 30 точки, а след това и до 32.

Всички, влезнали в игра за Левски, се разписаха в мача, до момента в който от пейката на Берое пристигнаха единствено 8 точки.
 Снимка 469752
Източник:

Най-резултатен за триумфа бе Зейн Ноулс с 18 точки, Данило Тасич приключи със 17 точки, Брандън Йънг добави 16 и 8 асистенции, Христо Захариев добави 11 точки, 8 асистенции и 7 битки, 10 вкара и Чавдар Костов.

Седариан Райнс вкара 21 за Берое, Александър Янев добави 15, а Остин Прайс - 12.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР