Отборът на Левски (Лом) официално прекратява участието си в първенството

...
Отборът на Левски (Лом) официално прекратява участието си в първенството
Коментари Харесай

Официално: Левски се отказа от Втора лига

Отборът на Левски (Лом) публично приключва присъединяване си в шампионата на Втора лига. Като причина за това от управлението на клуба акцентират " слабите резултати и неспособност на спонсорите да финансират тима ".

От клуба ще развиват единствено детски-юношески футбол, се споделя в формалното известие от Левски от град Лом.
 Левски (Лом) се отхвърли от Втора лига
Левски (Лом) се отхвърли от Втора лига

Ще давали гении на България

Ето какво написаха от втородивизионния клуб:

ФК Левски 2022 Лом напуща шампионата на Втора лига поради слабите резултати и неспособност на спонсорите да продължат да финансират тима. Клубът ще развива детско-юношески футбол.

Управителният съвет на клуба единомислещо взе решение ФК " Левски 2020 " (Лом) да приключи присъединяване си в професионалния футбол.

" Не стигнахме елементарно до това решение, само че такива са действителностите. За осем месеца във Втора лига спечелихме едвам осем точки и възможностите ни за оцеляване са съвсем нулеви. Финансирането към този момент също е сериозен проблем, откакто спонсорите ни са затруднени, поради икономическите последици от пандемията, а в този момент и от войната, да устоят тим в професионалния футбол, който демонстрира и слаби резултати. Решихме да спрем тази мъка. Искам сърдечно да благодаря на всички спонсори и компании, които финансираха тима. Поклон и на почитателите, които ни подкрепяха в извънредно сложните моменти. Ние ги зарадвахме с възобновяване на футбола в Лом след близо 25 години, с освежен стадион, с победа без загуба в Северозападна трета лига и присъединяване във Втора лига, което за жалост, е разочароващо. Но бъдещето е в децата и ние ще продължим с развиването на ломския футбол със основаването на Академия за деца и юноши от юни тази година ", съобщи президентът на клуба Гаврил Гаврилов.

Кметът на Община Лом доктор Георги Гаврилов съобщи, че Община Лом, както и до момента, ще поддържа развиването на детско-юношеския футбол. " Изградихме добра футболна база, а си спомняте разрухата на стадиона и сградния фонд единствено допреди две години. В детско-юношеската школа упражняват над 100 момчета и техният брой ще пораства. Това са деца на Лом и ние ще ги подкрепим. " - сподели доктор Гаврилов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР