Отборът на Левски излиза срещу Рапид (Виена) във втората си

...
Отборът на Левски излиза срещу Рапид (Виена) във втората си
Коментари Харесай

Левски излиза срещу 32-кратния шампион на Австрия

Отборът на Левски излиза против Рапид (Виена) във втората си инспекция от подготвителния лагер в Турция. От 14:00 часа българско време " сините " играят в Белек. Наставникът Петър Хубчев може да разчита на всички играчи, само че се чака да направи най-малко две промени в стартовите 11 от мача с (Пюник). Както е известно, 26-кратните първенци победиха с 3:2 арменския отбор. Милан Миятович и Холмар Ейолфсон най-вероятно ще стартират от първата минута, а Николай Михайлов и Мартин Райнов ще започват срещата от пейката. Дени Алар, който е благосъстоятелност на австрийците, само че играе чартърен до лятото при " сините ", се чака още веднъж да води офанзивата. Новите попълнения Симеон Славчев и Стайн Спиерингс също ще са титуляри. Треньорският щаб има не леката задача да държи играчите съсредоточени, поради това какво се случва със притежателя на клуба Васил Божков, който беше задържан. Футболистите обаче би трябвало да мислят единствено и само за футбол, показвайки на терена това, което упражняват.
Това е Рапид (Виена):
Един от най-популярните тимове в Австрия е на Основан е през 1897 година като „ Erster Wiener Arbeiter-Fußball-Club “. Две години по-късно – на 8 януари 1899 година тимът приема ново име - Рапид, взаимствайки го от Рапид (Берлин).

Рапид е най-титулуваният клуб в Австрия! " Зелено-белите " имат 32 шампионски трофеи, 14 купи на страната и 3 извоювани Суперкупи. Клубът печели немската Бундеслига (1941 г.) и Купата на Германия (1938 г). Най-високото достижение на Рапид в европейските клубни шампионати е достигането на два финала в шампионата за Купата на носителите на национални купи, които обаче губи – през сезон 1984/85 от британския Евертън с 1:3, а през сезон 1995/96 - от френския Пари Сен Жермен с 0:1. В интервала сред 1995 и 1998 година в състава на Рапид играе и стоманеният български бранител Трифон Иванов.

Клубът приключи на седмо място в австрийската Бундеслига предишния сезон и стигна край в шампионата за Купата на страната, който загуби с 0:2 от Ред Бул Залцбург. След първия полусезон на сезон 2019/2020 Рапид е на 3-то място в шампионата.

От 1 октомври 2018 година старши треньор на Рапид е едно от огромните имена на австрийския футбол от близкото минало - Дитмар Кюбауер.
ЛЕВСКИ - РАПИД (ВИЕНА) ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Кали Тиам, Симеон Славчев, Станислав Иванов, Стайн Спиерингс, Паулиньо, Дени Алар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР