Отборът на Лестър успя да се класира за 1/4-финалите в

...
Отборът на Лестър успя да се класира за 1/4-финалите в
Коментари Харесай

Лестър загуби битката в Рен, но е на 1/4-финал в ЛК

Отборът на Лестър съумя да се класира за 1/4-финалите в шампионата Лига на конференциите, макар че загуби гостуването си на Рен с 1:2. В първия мач обаче „ лисиците “ бяха спечелили с 2:0 на „ Кинг Пауър Стейдиъм “ и по този начин с общ резултат от 3:2 продължава към идната фаза.

Бенжамен Буриго изведе домакините напред в осмата, само че Уесли Фофана изравни в 51-ата минута. Победата за французите донесе Флавиен Тайт в 75-ата минута, само че това се оказа незадоволително за домакините.

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс бе направил четири промени от мача с Арсенал от уикенда. Голямата вест бе, че Уесли Фофана освен се завърна в групата, а даже стартира като титуляр. Това бе първи му мач през този сезон, откакто по време на предсезонната подготовка счупи крайници си. Чаглар Союнджу му отстъпи мястото си. Джеймс Джъстин, Юри Тилеманс и Уилфред Ндиди също бяха титуляри.

Доган Алемдар стартира на вратата на Рен в отсъствието на контузения Гомис. Това бе дебют за младежкия национал на Турция в евротурнирите.

Домакините започнаха мощно и стигнаха до ранно попадение още в осмата минута, когато Бенжамен Буриго засече от близко ниско центриране на Терие отляво. При едно единоборство в хода на офанзивата Марк Олбрайтън получи разтежение и трябваше да бъде сменен от Луукман.



В 15-ата минута Лестър имаше добра опция да изравни, само че удар на Барнс рикошира в Агер, което даде късмет на Алемдар да избави. До почивката Рен държеше повече топката и атакуваше по-често, само че по този начин и не съумя да нанесе нов прецизен удар.

Лестър стартира добре второто полувреме и в 51-вата минута Фофана означи завръщането си с гол, откакто засече центриране от корнер на Луукман.

Рен обаче още веднъж върна интригата в 75-ата минута, когато Труферт мина елементарно през Лукман и Джъстин, след което откри Гируси в наказателното поле. Последният продължи към Флавиен Тайт, който не остави шансове на Шмайхел за 2:1.

До края на дуела Рен не съумя да стигне до по този начин значимия трети гол и напуща Лигата на конференциите за сметка на Лестър.

We're into the Quarter-Finals!

After a tight loss in, the Foxes progress 3-2 on aggregate
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР