Отборът на Лацио показа характер и успя да отстрани тима

...
Отборът на Лацио показа характер и успя да отстрани тима
Коментари Харесай

Лацио се подигра с румънци и продължи напред в Лига Европа

Отборът на Лацио сподели темперамент и съумя да в профил отбора на ФКСБ, прочут преди няколко години като Стяуа Букурещ, от Лига Европа. В първия 1/16-финал в Румъния, „ римските орли “ позволиха изненадваща загуба с 0:1, само че на реванша в Рим, отборът на Симеоне Индзаги съкруши съперника си с 5:1 и напълно справедливо се класира за идната фаза на конкуренцията.

Чиро Имобиле осъществя хеттрик за домакините, а другите две попадения за Лацио бяха дело на Бастос и Фелипе Андерсон. За ФКСБ почетния гол осъществя Харлем осем минути преди края.

Срещата на стадион „ Олимпико “ стартира по най-хубавия метод за Лацио, чийто отбор имаше потребност от единствено седем минути, с цел да открие и да изравни общия резултат от двата мача.

След офанзива отляво Лулич центрира точно в наказателното поле, където топката трансферира защитата на гостите, Имобиле овладя на гърди, а по-късно с мощен шут отблизо разстояние прати топката под напречната греда.

След гола в началните минути, Лацио продължи да играе с още по-голямо въодушевление, а офанзивите към вратата на румънците започнаха да се редят една след друга. След осъществяване на корнер в 35-ата минута, защитата на гостите още веднъж позволи кошмарна неточност при подреждането си и разреши на анголеца Бастос да засече коженото кълбо от въздуха за 2:0.

Две минути преди почивката Лацио удари за трети път. След съвършена контраофанзива по лявото крило, Андерсон нахлу в наказателното поле и пусна пас по земя към Чиро Имобиле, който с лекост прати топката в мрежата за 3:0.

Втората част на дуела продължи да се развива по сходство на първото полувреме. Домакините стартираха чудесно, вкарвайки нов ранен гол. Този път гостите от Румъния устояха единствено шест минути, преди да инкасират четвъртото си попадение в мача.

Този път Фелипе Андерсон изненада вратаря на ФКСБ в удар от границата на наказателното поле.

Чиро Имобиле оформи своя хеттрик в 71-ата минута, вкарвайки един от най-лесните голове в кариерата си. Фелипе Андерсон проби чудесно по лявото крило и пусна пас към Имобиле, който финтира вратаря и защитник на румънците, с цел да бутне просто топката зад голлинията.

Осем минути преди последния съдийски сигнал гостите въпреки всичко откриха сили за почетно попадение. Харлем Гнохере бе изведен самичък против вратаря и съумя да го преодолее за крайното 1:5.

Жребият за четвъртфиналите на конкуренцията е в петък в Нион от 14 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР