Отборът на КТМ стана третият производител, който показва своя нов

...
Отборът на КТМ стана третият производител, който показва своя нов
Коментари Харесай

КТМ представи новия мотор и Джак Милър

Отборът на КТМ стана третият производител, който демонстрира своя нов мотор за сезон 2023 в MotoGP. Австрийската марка също по този начин показа публични и своя нов водач Джак Милър, който идва в Мундерфинг след три сезона в заводския отбор на Дукати.

През 2023 година австралиецът ще си партнира с Брад Биндър, за който това ще е четвърти сезон в заводския тим на КТМ. До момента южноафриканецът има две победи на борда на RC16, в това число и първия триумф на КТМ в MotoGP, който пристигна в Гран При на Чехия през 2020 година.

Целите на КТМ за идния сезон не са по никакъв начин ниски, като упоритостите на австрийския отбор са Милър и Биндър да бъдат част от борбата за международната купа. За задачата обаче сигурно ще би трябвало да се усъвършенства темпото в една обиколка на RC16, защото прекомерно постоянно през последните години водачите на КТМ имаха по-задни стартови позиции след незадоволителни квалификации.

Те обаче постоянно прогресираха в неделя, изключително в последните обиколки, защото техният мотор щадеше повече гумите на Мишлен. Желанието на КТМ е това да се резервира, само че и да се усъвършенства загряването на гумите, което да оказва помощ в квалификациите, които през 2023 година поради съществуването на спринтови надпревари ще бъдат в събота сутринта, когато температурата на въздуха и асфалта ще е по-ниска.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР