Отборът на Китай остава начело и след шестия кръг на

...
Отборът на Китай остава начело и след шестия кръг на
Коментари Харесай

Китай остава начело в Онлайн купата на нациите по шахмат

Отборът на Китай остава отпред и след шестия кръг на Онлайн купата на нациите по шахмат. В третия ден на шампионата китайците надиграха Съединени американски щати с 2,5:1,5 точки в петия кръг и сборния тим на Света с 3,5:0,5 точки в шестия кръг. По този метод азиатците събраха 11 точки досега от 12 вероятни.

На второ място в класирането с 9 точки излезе сборният тим на Европа, който първо победи Света с 2,5:1,5 точки, а по-късно се оправи със същия резултат и с тима на Русия. Третото място във краткотрайното класиране заема Съединени американски щати със 7 точки. Американците преодоляха загубата от Китай с победа с 2,5:1,5 точки над Индия в шестия кръг.

До края на главната част на шампионата, който се организира на съкратена времева контрола, остават още четири кръга, след което първите два отбора ще се изправят един против различен във заключителен мач в неделя.

Първото издание на Онлайн купата на нациите по шахмат се организира от 5 до 10 май, като участниците от шестте тима играят от домовете си. Всеки тим се състои от шестима шахматисти (четирима титуляри и две резерви), като всеки отбор би трябвало да има най-малко по две дами в състава си. Общият награден фонд на шампионата е 180 000 $.

Резултати от третия ден на Онлайн купата на нациите по шахмат:

Пети кръг:
Индия - Русия 2:2
Съединени американски щати - Китай 1,5:2,5
Света - Европа 1,5:2:5

Шести кръг:
Русия - Европа 1,5:2,5
Света - Китай 0,5:3,5
Съединени американски щати - Индия 2,5:1,5
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР