Отборът на Канада е последният полуфиналист на световното първенство по

...
Отборът на Канада е последният полуфиналист на световното първенство по
Коментари Харесай

Канада е последният полуфиналист на световното първенство по баскетбол за мъже

Отборът на Канада е последният полуфиналист на международното състезание по баскетбол за мъже във Филипините, Япония и Индонезия.

В залата в Пасай, Филипините, канадците се постановиха над Словения със 100:89 в последния четвъртфинал на шампионата и за първи път доближиха до топ 4 на международни финали по баскетбол.

Двубоят стартира равностойно и двата тима се отдръпнаха на отмора при еднакъв резултат 50:50. В третата четвърт " кленовите листа " преобладаваха и взеха девет точки задатък, а последната част не позволиха да бъдат доближени в резултата и справедливо се поздравиха с триумфа.

Най-резултатен в мача бе канадецът Шей Гилджъс-Александър с 31 точки.

Лидерът на словенците Лука Дончич означи 26 точки, само че не приключи мача, откакто бе отхвърлен от игра в последната четвърт поради механически нарушавания. Няколко минути по-рано канадският нападател Дилън Брукс бе дисквалифициран заради същата причина.

На полуфиналите Канада ще се срещне с тима на Сърбия, който през вчерашния ден победи Литва (87:68). В другия полуфинал ще играят Съединени американски щати и Германия.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР