Отборът на Каляри нанесе първа загуба на Аталанта от началото

...
Отборът на Каляри нанесе първа загуба на Аталанта от началото
Коментари Харесай

Каляри спря най-резултатното нападение в Серия А и мечтае за ШЛ

Отборът на Каляри нанесе първа загуба на Аталанта от началото на месец септември. Днес сардинци победиха „ нерадзурите “ в Бергамо с 2:0, спрявайки се с най-хубавото нахлуване в Италия, като стопираха серията на Аталанта от 8 мача в шампионата без проваляне. В същото време Каляри продължава с положителните си изяви и към този момент в 9 мача е непобеден, като се изравни по точки с днешния си противник, който заема 4-о място във краткотрайното класиране на Серия „ А “. Отборът на Роландо Маран поведе с автогол на Марко Пашалич в 32-ата минута. В 58-ата Кристиан Олива удвои. Пет минути преди края на първото полувреме Йосип Иличич изпусна нервите си и си изкара червен картон за удар без топка.

Vi piace il kit gara away?

Lo trovate qui https://t.co/73DSeRI7dw pic.twitter.com/qTti5JEgDv
— Cagliari Calcio (@CagliariCalcio) November 3, 2019
Първата рискова обстановка пристигна още в 3-ата минута. Джовани Симоне бе изтърван от Хосе Паломино и стреля мощно към вратата на Аталанта, само че вратарят на домакините съумя да парира удара. В 21-ата минута тимът от Сардиния доближи с няколко подавания до вратата на Аталанта. Марко Рог бе изведен зад тила на отбраната на бергамаските, само че не съумя да преодолее стража Голини. В 27-ата минута пред Томоти Кастане се отвори добра опция да порази вратата на Каляри, само че ударът на белгиеца мина около вратата.

В 32-ата минута упорството на Каляри докара до гол във вратата на Аталанта. Центриране в наказателното поле провокира серия рикошети. Топката първо се отби в Паломино, а по-късно и в Пашалич, след което се насочи неспасяемо във вратата на Голини. В 38-ата минута резултатът можеше да бъде подравнен, само че шансът покри сардинци. Мощен шут на Алехандро Гомес се отби в горната греда, а по-късно и в гърба на вратаря Робин Олсен.Топката обаче излезе в ъглов удар.  Минута по-късно Йосип Иличич остави тима си с човек по-малко, откакто си разреши съзнателно да изрита неприятелски състезател в крайници. С първия прецизен удар към вратата през второто полувреме Каляри удвои преднината си. В 58-ата минута Кристиан Олива означи първия си гол с фланелката на сардинци.  Той пусна подаване към Джовани Симеоне, който върна топката към своя съотборник, а Олива с безмилостен удар преодоля Голини. В 70-ата минута удар на Милановски мина около левия непряк дирек на вратата на Каляри. Така Каляри затвърди положителните усещания от началото на сезона и реализира сложен триумф във визитата си в Бергамо. Серия А 11 кръг, неделя 3 ноември  Аталанта 0:2краен резулат  Каляри
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР