Отборът на Каляри излезе с официална позиция относно расистките обиди

...
Отборът на Каляри излезе с официална позиция относно расистките обиди
Коментари Харесай

В Каляри се възмутиха от обидите към Лукаку, но подкрепиха феновете си

Отборът на Каляри излезе с публична позиция по отношение на расистките обиди от страна на почитателите си по адрес на Ромелу Лукаку в снощния мач с Интер. Клубът осъжда тяхната постъпка, само че акцентира, че не приема обвиняванията и стандартите, че тифозите на отбора са расисти.

“Каляри твърдо осъжда случилото се в неделя вечер на своя стадион по време на мача с Интер. Клубът още един път акцентира желанието си да разпознава, изолира и накаже тези невежи човеци, чиито дейности и държание са напълно в прорез с полезностите, прокламирани от Каляри във всички свои начинания. Двубоят с Интер беше подобаваща опция да оценим и да се насладим на положителни викания, които да не са адресирани против никого. Дори в нашия “Курва Футура” - първият бранш в Италия, издигнат за деца, почитателите и на Интер, и на Каляри прекараха чудесна вечер дружно в името на пристрастеността си към футбола.

Il Cagliari Calcio dice #NOTORACISM.

: https://t.co/d2M3RuH5JQ pic.twitter.com/2BtbFjWD9E
— Cagliari Calcio (@CagliariCalcio) 2 септември 2019 година Каляри не желае да подценява случилото се нощес, като окуражава уважителните морални полезности на хората си от всички браншове на стадиона. Клубът обаче изрично отхвърля неприемливите обвинявания и глупавите стандарти по адрес на почитателите на Каляри и популацията на Сардиния. Изпитваме цялостна взаимност към Ромелу Лукаку и даже по-силно обвързване да изкореним една от най-лошите напасти, които въздействат на футбола и на света като цяло. Въпреки че осъзнаваме това, че технологията не е задоволителна, имаме вяра, че начинанието ни се нуждае от същинска поддръжка от останалите заинтригувани от футбола страни. Като се стартира от почитателите през всички стюарди, служители на реда и охранители на стадиона до медиите, както и Серия “А” и футболната федерация. Каляри моли всички вас за мощна поддръжка, с цел да победим в борба, която включва всички ни. Това важи за всеки”, се споделя в декларацията на Каляри. Серия А 2 кръг, неделя 1 септември  Каляри 1:2краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР