Отборът на Италия стана вторият финалист в тазгодишното издание на

...
Отборът на Италия стана вторият финалист в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Италия довърши обрата срещу Сърбия и четвърт век по-късно отново е на финал за Купа Дейвис

Отборът на Италия стана вторият финалист в тазгодишното издание на шампионата за Купа " Дейвис ", откакто отстрани в полуфиналите водената от Новак Джокович Сърбия с 2-1 победи.

След като Миомир Кецманович даде задатък на западните ни съседи в конфликта след триумф в първия дуел на сингъл за деня против Лоренцо Музети, Яник Синер възвърне равенството, отразявайки три мачбола по пътя към трагичния си триумф над Джокович в три сета, с цел да прати дуела в съдбоносен мач на двойки.

За финалната борба италианците заложиха още веднъж на тандема Яник Синер/Лоренцо Сонего, който в последна сметка се наложи над Новак Джокович и Миомир Кецманович с 6:3, 6:4.

В първия сет един единствен пробив беше задоволителен на Синер и Сонего, с цел да завоюват с 6:3. Във втория обаче борбата мина през няколко обрата, само че в последна сметка триумфът още веднъж беше на страната на италианците, които след 6:4 в своя изгода сложиха точка на разногласието в полуфиналния конфликт.

25 years later, Italy are back in the Davis Cup Final! |
— Davis Cup (@DavisCup)

По този метод Италия се класира за своя първи край в Купа " Дейвис " след пауза от четвърт век, а в гонене на едвам втората купа в историята на страната от тази конкуренция Яник Синер и компания ще се изправят против Австралия в утрешния ден.

В същото време Сърбия ще продължи да чака за своя втори успех след 2010-а година, като за Новак Джокович и неговите съотборници това е второто отпадане в полуфиналите в последните три издания на шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР