Отборът на Италия е показал много добро лице за бъдещето,

...
Отборът на Италия е показал много добро лице за бъдещето,
Коментари Харесай

Роберто Манчини вижда голямо бъдеше за националния отбор на Италия

Отборът на Италия е посочил доста положително лице за бъдещето, макар че настоящият, счита селекционерът Роберто Манчини.

Италианският отбор изоставаше в резултата с 0:2 на почивката на мача в Неапол, а по-късно дебютантът Матео Ретеги съумя да понижи разликата.

" Започнахме мача добре, с висока преса, което не направихме до края на първото полувреме. Видях отличен италиански тим през втората част и това носи доста обещания за бъдещето ", сподели Манчини пред RAI.

Манчини призна, че отборът на Гарет Саутгейт е бил по-добър в някои детайли от играта, което е помогнало на Англия да реализира първа победа на италианска земя от 62 години насам, въреки че Люк Шоу бе изпъден в края на мача.

" Англичаните бяха рискови при статичните положения. Позволихме да ни вкарат първия гол, тъй като се разсеяхме. Дузпата също пристигна след корнер. Мисля, че заслужавахме да вкараме най-малко още един гол след почивката ", сподели италианецът.

" Тръгнахме по сложния метод този път, уповавам се да приключим възходящо ", добави той.

Манчини е сигурен, че нападателят на аржентинския Клуб Атлетико Тигре Ретеги ще продължи да се усъвършенства.

" Той имаше компликации през първото полувреме, а и бранителите на Англия са физически мощни и го ограничиха. Той се движеше по-добре след почивката, само че към момента е млад, играе в Аргжентина и има потребност от време ", счита селекционерът.

Италия ще гостува на Малта в неделя в идващия си квалификационен мач за Евро 2024, а





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР