Отборът на Истанбул Башакшехир спечели за първи път в историята

...
Отборът на Истанбул Башакшехир спечели за първи път в историята
Коментари Харесай

Историческо: Истанбул Башакшехир спечели за първи път титлата на Турция

Отборът на Истанбул Башакшехир завоюва за първи път в историята си купата в турското състезание. Кръг преди края Башакшехир има непреодолима преднина от 7 точки пред втория Трабзонспор.

В 33-ия кръг на Супер Лигата в Истанбул Башакшехир победи с 1:0 Кайзериспор. Единствения гол в мача осъществя Махмут Текдемир, който бе прецизен в 19-ата минута. Малко преди почивката Един Висча можеше да вкара и втори гол за домакините, само че пропусна дузпа. С успеха Башакшехир събра 69 точки.

В същото време преследвачът Трабзонспор отстъпи с 3:4 пред Коняспор като хазаин, само че това бе без изключително значение, поради резултата на мача в Истанбул. Черноморският отбор обаче рискува да загуби и второто място в класирането, защото към този момент има единствено 2 точки повече от третия Сивасспор и единствено три пред четвъртия Бешикташ.

Шампионът от последните два сезона Галатасарай се движи на пето място с 55 точки, до момента в който най-успешният тим в Турция - Фенербахче, е едвам седми с 50 точки, откакто отстъпи с 0:2 на Бешикташ.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Сюпер лиг 33 кръг, неделя 19 юли  Истанбул Башакшехир 1:0краен резулат  Кайзериспор
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР