Отборът на Испания е новият стар европейски шампион по футбол

...
Отборът на Испания е новият стар европейски шампион по футбол
Коментари Харесай

Испания надви Германия след дузпи и защити европейската си тила по футбол при девойките до 19 г.

Отборът на Испания е новият остарял европейски първенец по футбол за девойки до 19 години, откакто във финала на тазгодишния шампионат, който се организира в Белгия, състезателките на " Ла Фурия " се постановиха с 3:2 против Германия след осъществяване на дузпи.

В хода на постоянното време и продълженията двата отбора по този начин и не съумяха да си отбележат гол, а най-близо бяха испанките в 89-ата минута, когато удар на Лусиа Коралес се отби от страничния дирек на немската врата.

Любопитното е, че тази обстановка пристигна в миг, в който тимът на " Ла Фурия Роха " беше с човек по-малко, защото няколко минути по-рано Лусия Морал получи тежка травма, като се наложи даже да бъде изнесена на носилка от терена.

Селекционерката Сониа Бермудес обаче към този момент бе употребила всичките си разрешени прекъсвания на играта и по този начин нейния състав трябваше да доиграе постоянното време с 10 души, само че все пак младите испанки се оправиха и при започване на продълженията в игра влезе Ерика Гонзалес, възстановявайки численото тъждество.

В спомагателните 30 минути до гол по този начин и не се стигна и това означаваше, че първенецът би трябвало да бъде избран след осъществявания на дузпи.

При изстрелите от бялата точка първи трепнаха германките, които при вторите удари пропуснаха посредством Ванеса Дийм, само че същинската драма занапред предстоеше. Вратарят на Бундестима Ребека Адамчик върна очакванията на своя отбор, отразявайки опита на Лусиа Коралес, само че незабавно по-късно стражът на Испания Меричел Фонт също хвана дузпата на Паулина Барц.

Това даде късмет на " Ла Фурия " да завърши всичко при осъществяването на Сандра Вияфане, само че и нейният удар бе избавен от Адамчик. За злощастие на Германия обаче при петата дузпа Паулине Дойч прати топката настрана от задачата и по този начин купата беше за Испания.

За иберийките това бе втори следващ и общо пети успех при девойките до 19 години, като също така те взеха присъединяване в седем от последните осем финала в конкуренцията.

В същото време Германия остава с шест трофеи в конкуренцията, последната от която обаче датира от 2011 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР