Отборът на Иран победи Мароко в мач от първия кръг

...
Отборът на Иран победи Мароко в мач от първия кръг
Коментари Харесай

Отборът на Иран излъга Мароко

Отборът на Иран победи Мароко в мач от първия кръг в група " В " на Световното състезание по футбол в Русия. Тимът стигна до триумфа след автогол на резервата на Мароко Азиз Бухадуз в петата минута на добавеното време.

  За Иран това е втора победа в историята на международни шампионати по футбол. Първата беше против Съединени американски щати с 2:1 на Мондиал 1998.

  Футболистите на Мароко започнаха по-добре мача и пропуснаха няколко отлични благоприятни условия да открият резултата посредством Мехди Бенатия, Юнес Белханда и Амин Арит.

  Отборът на Иран беше покрай това да поведе в резултата в 43-ата минута, когато провежда една от редките си контраатаки. Вратарят на Мароко Монир Ел Хаджуи първо избави удара на Сердар Азмун, след което топката попадна в Алиреза Джаханбахш, само че Монир още веднъж мазета.

   Мароко стартира по-добре и второто полувреме, само че в средата играта се накъса поради честите спирания заради травми. Няколко играчи и на двата отбора напуснаха наложително терена.

  Съдията Джунейт Чакър даде шестминутно продължение, в което Иран получи правото да извърши директен свободен удар. Ехсан Хаджи Сафи центрира, а резервата Азиз Бухадуз с глава вкара топката в личната си врата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР