Отборът на Интер спечели Купата на Италия, след като успя

...
Отборът на Интер спечели Купата на Италия, след като успя
Коментари Харесай

Интер грабна Купата на Италия след страхотен финал срещу Ювентус

Отборът на Интер завоюва Купата на Италия, откакто съумя да победи Ювентус с 4:2 в Дерби д`Италия. Двата отбора изиграха извънреден театър на Стадио ``Олимпико`` в Рим, който продължи 120 минути.

Във финала видяхме два обрата, шест попадения и две дузпи, които бяха отсъдени в интерес на ``нерадзурите``.

Интер съумя да открие резултата още в шестата минута с неповторим гол на Николо Барела. Той бе оставен да дриблира пред наказателното поле на Ювентус, а по-късно насочи извънредно мощен удар към далечния ъгъл. Вратарят на Юве Матиа Перин като че ли не съумя да види топката поради многото футболисти, които се бяха струпали пред него.

В 50-ата минута Алваро Мората преодоля Самир Ханданович, откакто съумя да отклони удар на Алекс Сандро отвън границата на наказателното поле.

Три минути по-късно Ювентус поведе с 2:1. Футболистите на Интер бяха хванати на контраофанзива, при която Пауло Дибала разсече отбраната с прелестно подаване. Останал очи в очи с вратаря, Душан Влахович първо стреля в Ханданович, а по-късно топката попадна още веднъж в краката му и сърбинът не сбърка.

В 79-ата минута Интер получи правото да извърши дузпа. Тогава Иван Перишич смъкна топката с глава към Лаутаро Мартинес, който овладя кълбото, само че беше съборен от Бонучи. Главният рефер Паоло Валери уточни незабавно бялата точка, а зад топката застана Хакан Чалханоолу, който прати в възторг почитателите на Интер с осъществяването си, което беше ориентирано по съвършен метод в сглобката.

Отборите продължиха с шоуто на ``Олимпико``, само че не съумяха да излъчат победител в постоянното време и по този начин се стигна до продължения.

В началото на първото продължение Интер получи право да извърши нова дузпа. Това се случи, откакто Де Лихт препъна Де Фрай в наказателното поле. Главният рефер Паоло Валери прегледа с ВАР обстановката и реши да уточни бялата точка. Зад топката този път застана Иван Перишич, който с удар в горния десен ъгъл изведе ``нерадзурите`` напред в резултата.

Интер доближи до четвърти гол четири минути по-късно. Иван Перишич насочи неповторим удар в горния ляв ъгъл, с който усили преднината на ``нерадзурите`` - 4:2.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР