Отборът на Интер се превърна в първия финалист в Шампионската

...
Отборът на Интер се превърна в първия финалист в Шампионската
Коментари Харесай

Интер спечели и втория сблъсък с Милан и стигна първи финал в Шампионска лига от 2010 г. насам

 Efbet2023 Horizontal
Отборът на Интер се трансформира в първия финалист в Шампионската лига през този сезон. Тимът на Симоне Индзаги се наложи за втори следващ път над градския си противник Милан, откакто победи с минималното 1:0. Така с общ резултат 3:0 " нерадзурите " доближават до мача за трофея, който ще бъде на 10 юни в Истанбул. В него " Змията " ще срещне спечелилия от втория полуфинал сред Манчестър Сити и Реал (Мадрид). За Интер това ще бъде шесто присъединяване във край.

Отборът има три купи в шампионата (1964, 1965 и 2010 г.), както и два изгубени финала - през 1967 и 1972 година Милан от своя страна пропусна да се класира за 12-ти край и да спори за осма купа. Победата е четвърта поредна за " нерадзурите " в градското дерби на Милано. Тимът затвърди и отличната си форма, като към този момент има осем следващи триумфа във всички шампионати. През целия дуел Интер игра по-добре и не остави доста шансове на Милан.

Въпреки завръщането на Рафаел Леао измежду титулярите " росонерите " нямаха толкоз доста положения и насочиха единствено един прецизен удар за 90 минути. Единственото попадение в мача падна в 72-рата минута. Тогава влезлият като запаса Ромелу Лукаку подаде към Лаутаро Мартинес, а той от своя страна се измъкна от засадата и с удар в близкия ъгъл донесе скъпата победа на Интер.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР