Отборът на Хъшове (Берлин) спечели юбилейния 20-ти турнир BG CUP,

...
Отборът на Хъшове (Берлин) спечели юбилейния 20-ти турнир BG CUP,
Коментари Харесай

Хъшове спечели големия футболен турнир за българи в чужбина

Отборът на Хъшове (Берлин) завоюва юбилейния 20-ти шампионат BG CUP, който дава късмет за състезание сред любителски отбори на наши сънародници, живеещи в чужбина. По традиция конкуренцията се организира в Кьолн, а тази година огромният победител се споделяше ФК Хъшове (Берлин).

" Жълтите ", които са историческият първи победител на BG CUP, се оказаха най-достойни всред конкуренцията на още 35 доста мощни тима от Германия, Белгия, Нидерландия, Испания, Франция и Англия.
 Снимка 623981
Водени от своя капитан Атанас Танев, хъшовете " завоюваха своята предварителна група В, без да позволен гол в личната си врата. В елиминационната фаза поредно бяха отстранени Любляна Франкфурт (2:0), Тийм Майорка (1:0), Родина 2 Лондон (1:0).

В борба за трофея, в извънредно първокласен дуел, първенците съумяха да пречупят съпротивата на Лондон Сити с 2:1 след попадения на Мехмед Неджибов и Георги Иванов. Голът на втория беше извънредно хубав с удар от упор. Доказателство за отличното показване на Хъшове (Берлин) бяха и получените самостоятелни призове за най-хубав вратар и голмайстор на шампионата. №1 под рамката стана юношата на Ботев (Пловдив) Георги Иванов, а с най-вече попадения блесна някогашният играч на Лудогорец - Мехмед Неджибов. Отлично усещане на терена остави и 18-годишният Лъчезар Стойчев, който е част от старшата възраст на Семеен кодекс Щаакен и е апетитна хапка за много именити клубове от Германия.

Част от шампионския отбор на Хъшове беше и досегашният футболист на ФК Щраусберг (Германия), Семеен кодекс Бланкенбург (Германия) - Кристиан Дунков, който показа пред ТОПСПОРТ :
 Снимка 623979
" Организацията на шампионата беше отлична. Всички тимове бяха извънредно конкурентноспособни и се получи футболен празник. Нашият отбор се показа доста мощно! Надявам се, че ще съумеем да защитим оценката и следващата година ".

Освен футболната част, българската колекция в Кьолн предложи забавни занимания и за феновете. Уикендът беше белязан от игри на национална топка и изобразяване. Множество занимателни надпревари и танцови осъществявания на фолклорни сформира Луди Млади (гр. Кьолн) и Ентусиасти (гр.Бон).
 Крилото Кристиан Дунков с нов тим в Германия
Крилото Кристиан Дунков с нов тим в Германия

Юношата на Славия подписа с ФК Щраусберг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР