Отборът на Хърватия се наложи с 2:0 като гост на

...
Отборът на Хърватия се наложи с 2:0 като гост на
Коментари Харесай

Хърватия показа класа и ще играе бараж

Отборът на Хърватия се наложи с 2:0 като посетител на Украйна в директна борба за второто място в група I. С голове на Андрей Крамарич (62 и 70) балканският отбор си извоюва право на присъединяване в баражите за Мондиал 2018. Срещата беше дебютна за новия селекционер на хърватите Златко Далич.

Началото беше по-добро за “шахматистите”. Марио Манджукич стреля над гредата с глава. Постепенно домакините стъпиха по-здраво на терена и потеглиха по-смело напред. В 23-ата минута Ракитский шутира мощно от 20 метра, вратарят не видя топката, изпусна я и имаше шанс, че тя излезе в корнер. В 30-ата Тарас Степаненко насочи мощен удар от дъгата, при който кълбото съвсем облиза гредата със злокобна скорост. Две минути по-късно Ярмоленко центрира отдясно към Коноплянка, който от пет метра с глава насочи доста покрай гредата, само че в навън.

След почивката “шахматистите” бяха по-дейни и търсеха гола по-настойчиво. В 54-ата Манджукич изпусна. В 62-ата Лука Модрич беше оставен свободно да центрира, откри Андрей Крамарич на дузпата, който стреля доста тъкмо с глава и порази левия ъгъл - 0:1. Хърватите продължиха да играят по-добре и удвоиха преднината си в 70-ата. Иван Ракитич асистира на Крамарич, който чукна топка единствено на метър от голлинията - 0:2.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Мондиал 2018 10 кръг, понеделник 9 октомври  Украйна 0:2краен резулат  Хърватска
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР