Отборът на Хаас във Формула 1 обяви, че тестовият и

...
Отборът на Хаас във Формула 1 обяви, че тестовият и
Коментари Харесай

Джовинаци ще участва в две свободни тренировки за Хаас до края на сезона

Отборът на Хаас във Формула 1 разгласи, че тестовият и авариен водач на Ферари Антонио Джовинаци ще вземе присъединяване в две свободни тренировки с американския отбор до края на сезона. Италианецът ще седне зад кормилото на VF-22 по време на първите подготвителни сесии преди надпреварите за Гран При на Италия и за Гран При на Съединени американски щати.

По-рано през годината Джовинаци бе считан за един от претендентите за титулярно място в Хаас, откакто от отбора се разделиха с Никита Мазепин, поради съветската военна инвазия в Украйна. В последна сметка мястото на съветския водач бе заетото от Кевин Магнусен, който се завърна в Хаас, откакто прекара четири години в екипа сред 2017 и 2020 година.

Джовинаци също има предходен опит с Хаас, откакто през 2017 той взе участие в седем свободни тренировки в американския тим. След това той взе присъединяване в общо 62 надпревари с отбора на Алфа Ромео сред 2019 и 2021, само че загуби своето място при започване на тази година. 

„ Радваме се да приветстваме назад Антонио за две свободни тренировки. Ферари желаеха да му дадат време зад кормилото на модерна кола по време спортен уикенд и ние се съгласихме да им помогнем.

„ През 2017 се насладеихме на сходна обстановка с Антонио и Ферари, като разликата сред тогава и в този момент е опитът, който Антонио натрупа, до момента в който се състезаваше през последните три години. Това ще му помогне да ни даде потребна противоположна връзка в Италия и Съединени американски щати “, разяснява ръководителят на Хаас Гюнтер Щайнер.

От Хаас също по този начин потвърдиха, че и двамата им титулярни водачи, Магнусен и Мик Шумахер, ще пропуснат по една подготовка, за сметка за Джовинаци. От лагера на американците обаче не разкриха кой от техните водачи по кое време ще освободи своя кокпит.
 Два тима имат интерес към Джовинаци? Два тима имат интерес към Джовинаци?
Освен за Джовинаци, двамата ще би трябвало да създадат това по най-малко още веднъж до края на годината, само че тогава техните места ще бъдат заети от някой млад и некомпетентен водач. От началото на 2022 година безусловно всички водачи са задължени да освободят своя кокпит за най-малко една петъчна подготовка, в която тяхното място да бъде заето от някой млад водач, който да натрупа километри в кола от Формула 1.

До момента това са сторили само в Ред Бул, Уилямс и Мерцедес, както и Алфа Ромео, където обаче присъединяване на Гуаню Джоу в първата подготовка в Бахрейн се брой за едно от тези отговорности, защото за китаецът това бе първи спортен уикенд във Формула 1. Още в Белгия в края на тази седмица Лиам Лоусън ще седне в кокпита на един от болидите на Алфа Таури, а Оскар Пиастри най-вероятно ще кара една от колите на Алпин или на „ Спа “, или на „ Монца “ след две седмици.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР