Отборът на Гърция продължава към втория етап на Световното първенство

...
Отборът на Гърция продължава към втория етап на Световното първенство
Коментари Харесай

Гърция си осигури място в следващата фаза на Мондиал 2023

Отборът на Гърция продължава към втория стадий на Световното състезание по баскетбол. Селекцията на Димитрис Итудис победи Нова Зеландия със 83:74 след впечатляващ поврат, в последния мач за двата отбора в група " C " в Манила. По този метод южните ни съседи се класират за идната фаза, до момента в който новозеландците отпадат от борбата за медалите и не престават присъединяване си на конкуренцията в разпределението за местата от 17-о до 32-ро.

Южните ни съседи ще попаднат в доста тежка група във втория стадий, в която са още тимовете на Съединени американски щати, Литва и Черна гора. Тази част от конкуренцията стартира в петък, като първите два тима ще се класират за четвъртфиналите. Резултатите от досегашните им мачове се резервират.

Най-резлтатен за спечелилите бе Йоанис Папапетру, който приключи с 27 точки и 6 битки. Янулис Ларенцакис способства с още 20 точки, а Томас Уолкъп прибави 10 точки и 9 асистенции.

За Нова Зеландия Шей Или също означи 27 точки, като направи и 8 асистенции. Рубен Те Ранги наниза 19 точки, а Фин Дилейни приключи с дабъл-дабъл от 10 точки и 14 битки, само че това не бе задоволително за победа на " кивитата ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР