Отборът на Фулъм е последният тим, който изпада от английската

...
Отборът на Фулъм е последният тим, който изпада от английската
Коментари Харесай

Фулъм се сбогува с Висшата лига след домакинска загуба от Бърнли

Отборът на Фулъм е последният отбор, който изпада от британската Висша лига! „ Котиджърс “ се причисляват към отборите на Шефилд Юнайтед и Уест Бромич Албиън, които ще се състезават в Чемпиъншип през идващия сезон.

Това стана факт след домакинската загуба с 0:2 от Бърнли в дуел от 35-ия кръг на шампионата. И двете попадения паднаха през първата част.

Defeat at the Cottage.

The result confirms our relegation.
— Fulham Football Club (@FulhamFC)
Гостите откриха резултата в 35-ата минута, когато проведоха хубава контраофанзива, Матей Видра получи дълъг пас в наказателното поле, преодоля бранител и подаде за Ашли Уестууд, който означи в опразнената врата за 0:1.

В 44-ата минута резултатът бе подсилен. Крис Ууд направи хубаво двойно подаване с Джош Браунхил и се озова на стрелкова позиция, след което невъзмутимо осъществя - 0:2.

През втората част Фулъм се опита да стигне до попадение, като най-близо бе Андре Замбо Ангиса, който удари греда.

В средата на второто полувреме се получи много противоречива обстановка. Вратарят на домакините Алфонс Ареола излезе отвън наказателното си поле, с цел да пресрещне Ууд, който се откъсваше самичък против него и в опита си да го стори игра с ръка. Главният арбитър Дейвид Куут обаче не регистрира това даже и след намесата на системата ВАР.

С този триумф Бърнли събра актив от 39 точки и се изкачи до 14-ото място в класирането. Фулъм остава на 18-ата позиция с 27 точки и към този момент няма никакъв късмет да се изкачи до избавителното 16-о място, което сега заема Саутхемптън, защото изостава с 10 точки от „ светците “, а до края на сезона остават единствено 3 мача.

J O B D O N E
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР