Отборът на Франция се класира за финала на Световното първенство

...
Отборът на Франция се класира за финала на Световното първенство
Коментари Харесай

Франция е първият финалист на Мондиал 2018

Отборът на Франция се класира за финала на Световното състезание по футбол в Русия, откакто победи Белгия с 1:0 в първия полуфинал от Мондиал 2018.

В Санкт Петербург двата отбора направиха равносилен мач с разменено превъзходство, като в последна сметка опитът на „ петлите “ надви и те стигнаха до първия си край от 2006-та година насам. Белгийците започнаха по-активно срещата и първият добър късмет се откри пред Еден Азар, който стреля рисково диагонално, само че не откри вратата на противника. Постепенно възпитаниците на Дидие Дешан изравниха играта и започнаха да преобладават, като до края на полувремето най-хубавата опция се откри пред бранителя Бенжамен Павар, само че изстрелът ми бе отразен от Тибо Куртоа.

След почивката „ алените дяволи “ още веднъж започнаха по-интензивно, само че бяха попарени в 51-та минута, когато Маруан Фелайни изпусна Самюел Умтити при едно центриране от корнер и бранителят на Барселона се разписа с глава. Играчите на Белгия натиснаха в търсене на изравнителен гол, само че французите бяха доста добре подредени в отбрана и рядко позволяваха вратата на Юго Лорис да бъде застрашена. Вратарят на Франция бе на мястото си в 80-та минута, когато мазета топовен изстрел на Акес Вицел от далечно разстояние.

В оставащите минути французите опазиха вратата си и стигнаха до най-малък триумф. По този метод Франция доближи първия си край на Световно състезание от 2006-та година насам, когато загуби от Италия, и общо трети в историята си. „ Петлите “ ще се опитат да завоюват втората си международна купа в неделя от 18:00 часа българско време на стадион „ Лужники “ против Хърватия или Англия, които на следващия ден ще дефинират втория финалист на Мондиала. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР