Отборът на ФК Созопол прибави още три точки в борбата

...
Отборът на ФК Созопол прибави още три точки в борбата
Коментари Харесай

Созопол се изкачи на втора позиция след успех като гост над Димитровград

Отборът на ФК Созопол прибави още три точки в битката за челната позиция в Югоизточната Трета лига. Вчера на негостоприемния стадион " Миньор ", в среща от 13-ия кръг, " небесносините ", които преследват триумфа във всеки един дуел, се постановиха с 1:3 над домакините от Димитровград 1947. След триумфа, възпитаниците на Маргарит Димов се изкачиха на втората позиция в класирането, измествайки Марица Пловдив и Загорец Нова Загора, които са с дуел по-малко. Вчера в село Куклен, " пиратите " инкасираха първо проваляне от локалния Атлетик с 4:2, а в дербито от кръга, Загорец не съумя да победи Черноморец в Бургас, завършвайки наедно 0:0. От всичките тези резултати се възползва тимът на Созопол, който събра 29 точки в своя актив и диша във врата на водача Нефтохимик Бургас, които имат 31.
" Небесносините " са в невероятна форма, след четири поредни победи и общо шест с тази над Нефтохимик вкъщи с 2:1 и с две равенства при визитите си на Левски Карлово 0:0 и Черноморец 2:2. Последното проваляне на Созопол в шампионата е при визитата на Борислав Първомай с 2:1, на 08 и септември.
Вчера в Димитровград, гостите от Созопол демонстрираха воля, темперамент, предпочитание е за победа още от началото и справедливо си потеглиха с трите точки. Нападателят Юлий Шекеров, който получи травма в последния домашен дуел против Карнобат не пътува с тима. " Вампирите " започнаха нападателно срещата, а в 10-та минута към този момент имаха задатък в резултата посредством Антонио Ласков. След прекрасен пас диагонално от центъра на терена, полузащитникът Яни Николов откри с левия крайник Антонио Ласков, а халфът на гостите преодопя защитник на домакините и прати кълбото по земя в далечния ъгъл на вратаря на Димитровград за 0:1. Това в допълнение стимулира момчетата на Маргарит Димов, които продължиха да управляват дуела и владението на топката. В 35-та минута, при една от редките офанзиви на домакините от Димитровград, се стигна до равнене на резултата -1:1. Созопол се втурна напред да търси ново попадение, само че за жал двата отбора се отдръпнаха на отмора при еднакъв резултат и оставиха всичко по-интересно за втората част, а в воин за гостите се трансформира Станимир Баев, който бе сменен в 70-та минута от Мартин Газиев.
След осъществяването на центъра,.Созопол още веднъж имаше задатък в резултата. В 46-та минута Станимир Баев изведе в дълбочина Димитър Коларов, само че стражът на Димитровград го фаулира жестоко в наказателното поле, а съдията уточни бялата точка. Нападателят на Созопол бе наложително сменен от Ангел Каракашев, а точно Станимир Баев се нагърби от 11-те метра и изведе " небесносините " напред в резултата, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините за 1:2. Гостите със самочувствие продължиха да задържат топката и да основават положения след положения. Логичното въпреки всичко се случи в 57-та минута, а още веднъж Станимир Баев подпечатаха 9-ият триумф от началото на сезона за " небесносините " с прелестно осъществяване от границата на наказателното поле оформи крайния резултат в срещата 1:3. След брилянтна офанзива, бранителят на Созопол Иван Стоянов потегли на трибъл, финтира няколко състезатели на съперника, а по-късно остави кълбото за младия нападател Кристиян Иванов, който размени Яни Николов преди почивката и се промени постройката на отбора. Крис с прекрасен пас по земя асистира за Станимир Баев, а той с мощен изстрел в горния десен ъгъл не остави шансове на стража на домакините, който единствено изгледа по какъв начин кълбото влиза в мрежата му за трети път. Домакините също имаха своя късмет, само че един път страничната греда оказа помощ на Свилен Нотев, а топката излезе в навън. На два пъти очи в очи със състезатели на домакините Нотев трябваше да се намесва, а един път стената парира изстрел на футболист от домакините.
ФК Созопол: 24.Свилен Нотев, 11.Петър Кюмюрджиев (c),16.Диян Лефетров, 4.Иван Стоянов, 5.Мирослав Иванов, 6.Стефан Стойнов, 15.Яни Николов /7.Кристипн Иванов/, 21.Станимир Баев /10.Мартин Газиев/, 23.Антонио Ласков, 17.Димитър Коларов /22.Ангел Каракашев/, 20.Уилфред Гримо
Горско стопанство: Боян Славков - Пловдив
Апелативен съд: Георги Стамболджиев - Пловдив
Апелативен съд: Желязко Пилатов - Пловдив
4-ти арбитър: Георги Димитров - Хасково
Делегат: Калоян Беделев - Пловдив
След извоюваната победа, възпитаниците на Маргарит Димов към този момент имат 29 точки в своя актив след 9 победи, 2 равенства и 2 провали, голова разлика 30:13, заемайки втората позиция и дишат във врата на водача Нефтохимик Бургас, които са с 31 на върха.
Следващата седмица на Созопол им следва още едно мъчно посещение на Миньор Раднево, в което би трябвало да покажат темперамент, воля и да завоюват следващите три точки. Момчетата в " небесносиньо " може да поемат водачеството в класирането, в случай че Нефтохимик сбърка в Първомай на локалния Борислав, където се играе извънредно мъчно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР