Отборът на Фиорентина стана първият полуфиналист в турнира за Купата

...
Отборът на Фиорентина стана първият полуфиналист в турнира за Купата
Коментари Харесай

Рулетката на дузпите класира Фиорентина за полуфиналите в турнира за Купата на Италия

Отборът на Фиорентина стана първият полуфиналист в шампионата за Купата на Италия, елиминирайки трагично след осъществяване на дузпи състава на Болоня.

На стадион " Артемио Франки " във Флоренция двата отбора изиграха безпределно забавен дуел, в който офанзиви не липсваха и към двете порти.

Гостите обаче бяха съставът, който сътвори по-опасните обстановки, само че на цели три пъти гредата спасяваше " виолетовите " - на два пъти след изстрели на Джошуа Зиркзее и един път след опит на Рикардо Орсолини.

В същото време момчетата на Винченцо Италиано на няколко пъти заплашиха вратата на " червено-сините " с удари от близко, само че стражът Лукаш Скорупски направи нужното, с цел да не допусне попадение.



Така, постоянното време и продълженията завършиха при резултат 0:0 и в последна сметка дузпите трябваше да дефинират кой от двата отбора да продължи напред.

При първите четири осъществявания от бялата точка футболистите и Фиорентина, и Болоня бяха безгрешни, с цел да се стигне до пропуща на Щефан Пош от състава на гостите, който прати топката над вратата при решаващия пети изстрел. Домакините от своя страна дадоха отговор с прецизен удар на Максим Лопес, който класира своя отбор за полуфиналите и по този начин запази очакванията на състава от Флоренция за присъединяване във втори следващ край в шампионата за Купата на Италия.

Пътят към " Стадио Олимпико " в Рим обаче минава през триумф в идната фаза над някой всред съставите на Милан и Аталанта, които се изправят в различен четвъртфинал от конкуренцията довечера.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР