Отборът на Ферари във Формула 1 обяви датата, на която

...
Отборът на Ферари във Формула 1 обяви датата, на която
Коментари Харесай

Ето кога Ферари ще представи болида си за новия сезон

Отборът на Ферари във Формула 1 разгласи датата, на която ще показа своя болид за сезон 2021.

Това ще се случи на 10 март, единствено два дни преди старта на предсезонната подготовка на пистата „ Сахир “ в Бахрейн. Отборът на Скудерия, в това число и техният нов водач Карлос Сайнц-младши, ще бъдат показани на света по време на онлайн гала на 26 февруари.

Болидът SF21 ще има напълно нов задвижващ пакет, който бе създаден в Маранело след извънредно слабото показване на моторите на „ Черните кончета “ през 2020 година. Самият мотор през вчерашния ден бе стартиран за първи път към този момент като част от шасито.

Преди това да се случи, ръководителят на отбора Матиа Биното направи послание към всички негови членове:

„ Нашият сезон 2021 стартира тук. Ще имаме доста тествания по пътя, само че сме стимулирани да се представим по-добре. Колата бе усъвършенствана във всички сфери, в които бе позволено да вършим разработки. Трябва да работим по един съдбоносен и фокусиран метод и да не забравяме къде сме били и къде отиваме “, сподели италианецът.

С болида SF21 Скудерия ще гледа бързо да не помни неприятния привкус, който остана след слабото показване през 2020 година. Тогава отборът приключи на едвам шестото място в конструкторския шампионат с едвам три подиума и без нито една победа. Това бе най-слабото показване в конструкторския шампионат за „ Черните кончета “ от 1980 година насам, когато те приключиха десети без нито едно класиране в топ 3.

След като Ферари оповестиха датата на показване на своя автомобил, само тимовете на Ред Бул, Астън Мартин, Алпин и Хаас остават с неуточнени такива. Първият болид за 2021-а, който ще види бял свят е този на Макларън, като това ще се случи още в понеделник (15 февруари) вечерта.

А ето и цялостен лист с доказаните дати за показване на болидите във Формула 1 за 2021 година:

Макларън – 15 февруари

Алфа Таури – 19 февруари

Алфа Ромео – 22 февруари

Мерцедес – 2 март

Уилямс – 5 март

Ферари – 10 март
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР