Отборът на Евертън победи Манчестър Юнайтед с 1:0 в двубой

...
Отборът на Евертън победи Манчестър Юнайтед с 1:0 в двубой
Коментари Харесай

Евертън надигра Манчестър Юнайтед

Отборът на Евертън победи Манчестър Юнайтед с 1:0 в дуел от 32-ия кръг на Висшата лига в Англия. Евертън, който се бори да резервира мястото си в елита, взе скъпи три точки, с който събра 28 в актива си на 17-ата позиция във краткотрайното класиране. Бърнли, който е 18-и, има 24 точки и мач по-малко. Тимът на Манчестър Юнайтед пък остава седми в подреждането с 51 точки от 31 мача, колкото има и шестият Уест Хям.

Победният гол в срещата бе дело на Антъни Гордън в 27-ата минута. Преди това Маркъс Рашфорд насочи удар по посока вратата на домакините в 9-ата минута, само че Джордан Пикфорд се намеси в точния момент. Пак вратарят на Евертън не разреши Юнайтед да означи гол три минути по-късно, още веднъж след изстрел на Рашфорд.

Гордън обаче не сгреши за състава от град Ливърпул и откри резултата за 1:0 в 27-ата минута, преодолявайки Давид де Хеа. В 36-ата бразилецът Ричарлисон можеше да усили задатъка на Евертън, само че Де Хеа отрази удара му.

През второто полувреме Антъни Гордън падна в наказателното поле на гостите в 77-ата минута, само че дузпа не бе отсъдена. В самия завършек на мача Кристиано Роналдо пропусна да донесе най-малко точка за Манчестър Юнайтед. Пикфорд се изяви с ново избавяне при удара на Роналдо в третата минута на добавеното време и резултатът остана 1:0 за Евертън.

В идващия кръг, на 20 април тимът на Евертън приема Лестър, а Манчестър Юнайтед е хазаин на Норич на 16 април.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР