Отборът на Дунав Русе ще играе в елита и през

...
Отборът на Дунав Русе ще играе в елита и през
Коментари Харесай

Дунав пребори Царско село и остава в елита


Отборът на Дунав Русе ще играе в елита и през идващия сезон, откакто „ драконите “ завоюваха с 2:1 баража с третия във Втория лига Царско село. Двубоят се игра под проливния дъжд на клубната база на Ботев Пловдив в Коматево, като и трите попадения в мача паднаха след почивката. Като цяло тимът на Малин Орачев заслужаваше повече успеха, защото русенци сътвориха повече положения пред противникова врата, а през първото полувреме пропуснаха и дузпа, откакто изстрелът на Исмаил Иса от бялата точка бе отразен от стража на столичани Филип Димитров.

Бирсент Карагарен изведе русенци напред в 60-ата минута със страховит гол. Крилото получи отличен пас от Васил Шопов в наказателното поле, след което майсторски финтира съперников защитник и с доста техничен удар вкара за 1:0. В 76-ата минута „ драконите “ взеха решение всичко в своя изгода с втори гол, който бе дело на Мухамаду Н'Диайе. Сенегелацът приключи отлична контраофанзива на своя отбор, като останал на празна врата не сбърка за 2:0.

Въпреки отрицателния процес играчите на Царско село не се предадоха и в 82-ата минута понижиха резултата след гол на Георги Минчев, който се разписа от директен свободен удар. В последна сметка обаче до края дунавци удържаха задатъка си, с което резервираха и елитния си статут в Първа лига. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР