Отборът на ДР Конго поднесе една от изненадите в настоящото

...
Отборът на ДР Конго поднесе една от изненадите в настоящото
Коментари Харесай

ДР Конго изхвърли Египет от Купата на африканските нации, Гвинея също продължава напред

Отборът на ДР Конго сервира една от изненадите в актуалното издание на шампионата за Купата на африканските народи, откакто през вчерашния ден отстрани в осминафиналите на конкуренцията рекордьора по титли Египет след осъществяване на дузпи.

В постоянното време и продълженията дуелът на стадион " Лоран Поку " в Сан Педро приключи при резултат 1:1, откакто Мешак Елия бе дал задатък на " леопардите ", само че още преди почивката Мостафа Мохамед възвърне равенството от дузпа за " фараоните ", които още веднъж бяха без огромната си звезда Мохамед Салах, който се завърна в Англия, с цел да лекува контузия.

Равенството сред Египет и ДР Конго се резервира в хода на цялото второ полувреме и продълженията, в които египтяните играха с човек по-малко след 97-ата минута поради изгонването на Мохамед Хамди.

В последна сметка се стигна до дузпи, в които драмата беше цялостна, защото се стигна до изстрели и на двамата вратари. За благополучие на " леопардите " обаче изстрелът на Мохамед Абу Габал от Египет се отби от напречната греда, а в ответното осъществяване Лионел Мпаси-Нзау осъществя гол и по този начин класира ДР Конго за четвъртфиналите в шампионата за Купата на африканските народи за пръв път от 2017-а година насам.



Малко по-рано в границите на вчерашния ден място измежду най-хубавите осем в конкуренцията си обезпечи и състава на Гвинея, който в трагичен конфликт надигра с минималното 1:0 Екваториална Гвинея. Единственото попадение за спечелилите осъществя Мохамед Байо надълбоко в добавеното време, възползвайки се от подаване на Ибрахим Диаките.

Тимът на Екваториална Гвинея обаче може да съжалява горчиво за този процес, тъй като в хода на срещата пропусна златна опция да поведе резултата, когато изстрел на Емилио Нсуе срещна страничния дирек.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР