Отборът на Черноморец Бургас постигна осма поредна победа в Националната

...
Отборът на Черноморец Бургас постигна осма поредна победа в Националната
Коментари Харесай

Черноморец Бургас остана перфектен в НБЛ след успех и над ЦСКА

Отборът на Черноморец Бургас реализира осма поредна победа в Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже и продължава без проваляне от началото на сезона, откакто надви над ЦСКА с 95:82 (26:16, 19:13, 28:30, 22:23) като хазаин в мач от осмия кръг на шампионата.

По този метод " акулите " остават отпред във краткотрайното класиране с съвършен баланс 8-0, до момента в който „ алените “ позволиха трета загуба и не престават с актив 5-3 на 3-ото място в подреждането.

Домакините поеха водачеството още при започване на дуела, като след първите 10 минути момчетата на Васил Евтимова дръпнаха с 26:16, а до почивката усилиха задатъка си до 45:29.

Баскетболистите на ЦСКА пробваха след почивката да се приближат до съперника, само че в нито един миг разликата не падна под 9 точки, като реди последната част Черноморец имаше преднина от 73:59, а в заключителните десетина минути разликата сред двата отбора се резервира.



Любопитното е, че срещата за състава на Черноморец не доигра Травис Бакконико, който беше дисквалифициран за две механически нарушавания, а заради същата причина бе изпъден и старши треньора на гостите Росен Барчовски.

За спечелилите Христо Захариев стана най-полезен с 27 точки, 4 битки и 3 асистенции, Травис Макконико способства с 21 точки, 7 битки и 3 асистенции, а Шон Смит оформи „ дабъл-дабъл “ - 17 точки и 16 битки.

Най-резултатен за ЦСКА пък бе Георги Боянов с 20 точки, 7 битки и 2 асистенции, Брандън Йънг се включи с 19 точки, 3 битки и 5 асистенции, а Кейлъб Уесън приключи с „ дабъл-дабъл “ - 17 точки и 12 битки

В идващия кръг на 29 ноември (сряда) ЦСКА ще бъде хазаин на тима на Шумен, а Черноморец Бургас ще гостува на Академик Пловдив.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР