Отборът на Черно море надви тима на Славия с 2:0

...
Отборът на Черно море надви тима на Славия с 2:0
Коментари Харесай

Черно море взе своето в домакинството си на Славия

Отборът на Черно море надделя отбора на Славия с 2:0 на стадион " Тича " в среща от група " А " на втората шестица в ППЛ след попадения на Марек Кузма в 38-ата минута и Георги Божилов в 58-ата. Така " моряците " се изравниха по точки (40) с " белите " в групата. 

Гостите от София започнаха срещата по-силно и притиснаха тима на Черно море в личната му половина, достигайки до два ъглови удара, от които не се стигна до нищо по-сериозно пред вратата на Иван Дюлгеров. В 12-ата минута Момчил Цветанов може да накаже груба неточност в тима на " моряците ", само че стражът на домакините излезе и предотврати заплахата. 

В идващите минути футболистите на Илиан Илиев изнесоха играта напред, изравнявайки играта в средата на терена. В 25-ата минута Славчо Шоколаров насочи компактен удар от отдалеченост към вратата на Черно море, само че изстрелът му мина над напречния дирек. Четири минути по-късно футболистът на " моряците " Атанас Захиров повтори действието Шоколаров и стреля от придвижване от близо 30 метра, а топката мина застрашително на сантиметри от страничния дирек на Емануеле Джерия. 

В 36-ата минута Шикозие Мба спря рискова офанзива на домакините и получи жълт картон от основния арбитър Станислав Тодоров. В 38-ата минута Марек Кузма изведе Черно море напред в резултата, възползвайки се от положително центриране на Георги Божилов от ъглов удар. Нападателят на варненци се освободи от опеката на трима бранители на Славия и с глава не остави шансове на Джерия. В 42-ата минута Атанас Зехиров бе украсен с жълт картон. Така двата отбора се отдръпнаха на отмора при задатък за Черно море от едно попадение. 

Втората част стартира мощно за домакините и още в 52-ата минута Георги Божилов удвои преднината на своя отбор, отбелязвайки ужасно попадение от близо 25 метра. Футболистът на " моряците " се освободи добре и стреля мощно с левия крайник, а Джерия не съумя да доближи кълбото с плонжа си. В 60-ата минута стражът на Славия Емануеле Джерия получи тежка контузия при един от своите плонжове и бе сменен наложително от 17-годишния Лука Наков. Последваха спокойни минути на стадион " Тича " във Варна, в които доминираха единоборствата в центъра на терена. 

В 78-ата минута Мехди Фенуш опита шанса си с изстрел отвън наказателното поле, който прелетя високо над вратата. В ответната офанзива Георги Йомов заплаши вратата на Дюлгеров с прекрасен удар, който стражът улови. В 82-ата минута Милчо Ангелов можеше да върне едно попадение за отбора си, само че не съумя да засече положително центриране на Момчил Цветанов. Четири минути по-късно страховит изстрел на Славчо Шоколаров от фаул разтресе напречния дирек на вратата зад Иван Дюлгеров. В първата минута на добавеното време Шоколаров насочи нов мощен изстрел, който бе париран от бранител на " моряците ". Това бе и последното състояние пред една от две порти, а отборът на Черно море се поздрави с триумфа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР