Отборът на Челси се класира за полуфиналите в турнира за

...
Отборът на Челси се класира за полуфиналите в турнира за
Коментари Харесай

Драма с дузпи класира Челси за полуфиналите в турнира за Купата на лигата на Англия

Отборът на Челси се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на лигата на Англия след трагичен триумф с дузпи против финалиста от последното издание на конкуренцията Нюкасъл Юнайтед.

На " Стамфорд Бридж " в Лондон " свраките " откриха резултата още в 16-ата минута, когато Калъм Уислън наказа груба неточност в защитата на лондончани.

Дълго време това попадение на нападателят правеше разликата сред двата отбора, с цел да се стигне до заключителните епизоди от срещата и 92-ата минута, в която Киърън Трипиър сбърка съдбовно за гостите, а от това се възползва Михайло Мудрик, който с първия си гол от близо два месеца насам донесе равенството 1:1.

По правилник конфликтът пристъпи непосредствено към осъществяване на 11-метрови наказателни удари, където още веднъж Трипиър се оказа грешникът за Нюкасъл, а също така изстрелът на Мат Ричи бе отразен от младия пазач на " сините " Джордже Петрович и по този начин с 4:2 при дузпите Челси продължава към полуфиналите на Купата на лигата.



Своето място в тази фаза си обезпечи още и съставът на Фулъм, който отстрани Евертън, като тяхната борба също беше решена след удари от бялата точка. В постоянното време срещата приключи при резултат 1:1, а по-късно " котиджърс " демонстрираха повече нерви и след 7:6 в своя изгода не престават към идната фаза.

На полуфиналите в шампионата за Купата на лигата на Англия е и втородивизионният Мидълзбро, който нямаше проблеми против тима от третото равнище във футбола на Острова Порт Вейл и го победи с 3:0.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР