Отборът на Челси се готви да похарчи сериозна сума пари

...
Отборът на Челси се готви да похарчи сериозна сума пари
Коментари Харесай

Грандиозни сделки готвят във Висшата лига

Отборът на Челси се готви да похарчи сериозна сума пари по време на летния трансферен прозорец. Новият притежател на " сините " Тод Боели е подготвен да отдели съществени пари, с които желае да бъдат привлечени качествени играчи, с цел да може да отборът да се бори съществено с Манчестър Сити и Ливърпул за купата в Англия и още веднъж да търси подчинение на европейския връх в Шампионската лига.

Сега „ Sun “ твърди, че лондончани са подготвени да похарчат над 120 милиона евро за прехвърлянията на Рафиня от Лийдс Юнайтед и Рахийм Стърлинг от Ман Сити. Вече стана ясно, че лондончани са се разбрали с йоркшиърци за бразилеца, който бе една от огромните трансферни цели на съглажданте им от Арсенал, като интерес към него имаше и от Барселона. Очаква се от Челси да платят сред 70 и 75 милиона евро, като сега само се договарят персоналните условия на крилото.

Другият флангови футболист, който е покрай трансфер на „ Стамфорд Бридж “, е Рахийм Стърлинг. Твърди се, че напълно скоро Челси ще насочи оферта за него в размер на към 58 милиона евро. Английският национал е податлив да премине при лондончани, а Манчестър Сити се пробва да го убеди да подпише нов контракт. Изглежда обаче, че той няма да одобри предлагането за нов договор и заради тази причина за „ жителите “ ще склонят да го продадат това лято, вместо да поемат риска да го изгубят без пари след година.

Челси обаче няма да укрепва единствено офанзивата си, а ще огледа съществено и в по-задни позиции, а точно в отбрана. Както е известно, Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер си потеглиха като свободни сътрудници, откакто договорите им изтекоха и двамата не се схванаха за нови такива.

Според „ Daily Mail “, мениджърът Томас Тухел е „ хвърлил око “ на централния защитник на Ювентус Матайс Де Лихт, който към този момент изрази предпочитание да напусне „ бианконерите “, както и на Нейтън Аке от Манчестър Сити, който пък е младеж на лондончани.

Изданието разкрива, че от Челси са подготвени да предложат на Ювентус в договорката за Де Лихт Кристиан Пулишич. Досега се твърдеше, че нападателят Тимо Вернер да бъде употребен като разменна монета, само че на „ Алианц Стейдиъм “ обаче избират да вземат американеца.

Другите спрягани имена за центъра на отбраната са Жул Кунде от Севиля, Милан Шкриниар от Интер и Калиду Кулибали от Наполи.

В Челси обаче преглеждат опцията да привлекат още един състезател на „ жителите “ – левият бек Олександър Зинченко към който интерес има още от Евертън и Уест Хем, добавя „ Daily Mail “. Очакванията са, че на украинския национал ще му бъде разрешено да напусне, защото Сити преговоря за крайния бранител на Брайтън Марк Кукурея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР