Отборът на Челси е готов да се присъедини към нарастващия

...
Отборът на Челси е готов да се присъедини към нарастващия
Коментари Харесай

Челси в напреднала фаза в преговорите за Белингам

Отборът на Челси е подготвен да се причисли към възходящия лист от клубове в конкуренцията за подписа на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд идващото лято, твърди „ The Telegraph “. Полузащитникът се чака да бъде един от най-исканите играчи идващото лято, като се оповестява, че Ливърпул и Реал Мадрид към този момент работят по възможната договорка от месеци, само че изданието в този момент оповестява, че притежателят на лондончани – Тод Боели е убеден, че ще успее да откри общ език с управлението на Дортмунд и сътрудниците на Белингам.

Твърди се, че Челси е подготвен да извади 130 милиона паунда за британския национал, като Манчестър Сити също се чака да се включи в наддаването, с цел да събере още веднъж Белингам с Ерлинг Халанд.

Дортмунд отхвърли да продаде Белингам предишното лято на фона на интерес от страна на Ливърпул, само че ще бъде усложнен да го задържи през лятото на 2023-а година.

В Челси следват политика да притеглят млади надарени играчи с взор към бъдещето, откакто привлякоха футболисти като Габриел Слонина, Уесли Фофана и Карни Чуквуемека през лятото. Белингам, който ще има оставащи две години от контракта си с Дортмунд през идната година, се счита за идеалното попълнение към застаряващата халфова линия на „ Стамфорд Бридж “.

Боели е решен да похарчи сериозна сума пари за млад халф идващото лято, като Деклан Райс от Уест Хем Юнайтед би бил авариен вид при неуспех с Белингам, написа пък „ The Times “. Челси също продължава да следи Кристофър Нкунку в Република България Лайпциг, до момента в който Боели е наясно с евентуалната потребност от нов вратар, откакто Едуард Менди отхвърля да постави подписа си под нов договор, до момента в който Кепа Арисабалага се чака да напусне следващата година.

Белингам записа повече от 100 мача за Дортмунд, откогато се причисли от Бирмингам Сити през лятото на 2020-а година. Той стана третият най-млад дебютант за Англия през същата година и от този момент има общо 17 срещи за „ Трите лъва “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР