Отборът на Бруклин Нетс изигра може би най-добрия си мач

...
Отборът на Бруклин Нетс изигра може би най-добрия си мач
Коментари Харесай

Кайри започна, а Дюрант и Хардън довършиха Клипърс в страхотен сблъсък

Отборът на Бруклин Нетс изигра може би най-хубавия си мач от прословутата замяна за суперзвездата Джеймс Хардън. Въпреки че имаха проблеми със затварянето на мача, " мрежите " съумяха да преборят водача на Западната конференция Лос Анджелис Клипърс с крайното в огромното дерби от НБА тази нощ. Феноменален мач направи гардът на Бруклин Кайри Ървинг, който не спираше да вкарва все по-трудни и по-трудни стрелби, с цел да се поздрави с цели 39 точки след финалната сирена.

GOT IT DONE.
— Brooklyn Nets (@BrooklynNets)
Воденият от легендата Стив Неш отбор към този момент е спечелил пет от последните си шест мача и се настани на втората позиция в Източната конференция с баланс от 14 победи и 9 загуби. Клипърс пък изгубиха водачеството на Запад и се смъкнаха до третото място с актив от 16 триумфа и 6 провали, незабавно след Юта Джаз и градския зложелател Лейкърс.

James Harden
23 PTS - 11 REB - 14 AST

Kyrie Irving
39 PTS - 5 REB - 2 BLK - 65% FG

Kevin Durant
28 PTS - 9 REB - 85% FG

Deadly
— NBA Central (@TheNBACentral)
Любопитното е, че Бруклин организира огромна част от дуела с ниска петица, защото крилото Джеф Грийн замести центъра ДиАндре Джордан при титулярите. Това се оказа печеливш ход и " мрежите " даже съумяха да завоюват битката с 44-39, а също по този начин превъзмогнаха двуцифрен недостиг във втората четвърт по пътя към успеха.

Двубоят стартира много едва за домакините и още след първите шест минути резултатът бе 6:18 в интерес на Клипърс след ужасно начало на водача на гостите Кауай Ленърд. Кайри Ървинг обаче се разигра към края на частта, а с влизането на Джордан от пейката нюйоркчани добиха самочувствие и съумяха да се приближат на единствено две точки пасив от своя противник. Крехката разлика в резултата се резервира до самия завършек на полувремето - 57:58 в интерес на калифорнийци.



В третата четвърт стартира същинската наказателна акция на Кайри Ървинг. Плеймейкърът на " мрежите " наниза 14 точки в частта, само че от другата страна Ел Ей неутрализираше опитите му и се държеше устойчиво в дуела - 88:88 след 36 минути игра. Клипърс даже поведоха с пет точки по средата на последната четвърт, само че вездесъщият Ървинг още веднъж " избухна " и промени резултата в интерес на Бруклин - 107:102 с 4 минути до края.

Въпреки това Клипърс останаха доста покрай това да извърнат мача от 10 точки пасив при оставащи едвам 1:55 на часовника, само че този път треньорският щаб на " мрежите " си бе взел поука от загубата от Вашингтон и не разреши второ следващо подаряване на мач - 124:120.



Кайри Ървинг вкара 39-те си точки при 15/23 пукотевица от полето и 6/8 от тройката. Кевин Дюрант добави 28 точки и 9 битки при 11/13 пукотевица от игра, Джеймс Хардън записа още един " трипъл-дабъл " - 23 точки, 11 битки и 14 асистенции, а Джо Харис означи 13 точки.

За Клипърс над всички бе водачът Кауай Ленърд с 33 точки, 5 битки, 5 асистенции и 4 отнети топки, Пол Джордж вкара 26 точки и направи 6 асистенции, Никола Батум добави 21 точки и 6 битки, а Маркъс Морис приключи вечерта с 16 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР