Отборът на Брайтън надигра Евертън с 3:2 като гост в

...
Отборът на Брайтън надигра Евертън с 3:2 като гост в
Коментари Харесай

Брайтън задълбочи кризата в Евертън след петголово зрелище

Отборът на Брайтън надигра Евертън с 3:2 като посетител в атрактивен дуел от 21-ия кръг на британската Висша лига.

На стадион „ Гудисън Парк “ „ чайките “ поведоха с ранен гол в третата минута, осъществен от Алексис Мак Алистър. Попадението бе преразгледано от Системата за видеоповторение (ВАР) за засада при паса към Мак Алистър на Нийл Мопе, само че френският нападател на гостите се оказа в постоянна позиция.

Дан Бърн повиши на 2:0 в 21-ата минута, откакто означи с глава от близка отдалеченост отклонена топка от Енок Мвепу.

Малко по-късно домакините можеха да понижат изоставането си, само че Доминик Калвърт-Люин пропусна дузпа, откакто топката се отби от напречната греда.

След почивката възпитаниците на Рафаел Бенитес покачиха оборотите и стигнаха до гол посредством младия гений Антъни Гордън в 53-ата минута.

Въпреки по-добрата игра на Евертън, Брайтън удари ненадейно за трети път след страховит шут на Мак Алистър в 71-ата минута.

Пет минути по-късно още веднъж Гордън върна очакванията на „ карамелите “, само че това бе и последният добър миг за домакините в мача.

Брайтън усили напрежението върху Бенитес и продължи с положителните си изяви в последно време, като към този момент заема осмата позиция в класирането с 27 точки. Евертън е 15-и с 19 пункта, на осем от рисковата зона, като остава с една победа в последните си 12 мача в Лигата.

За Евертън следва посещение на Хъл Сити за ФА Къп, преди тимът да одобри Лестър в шампионата, до момента в който за Брайтън следва аудиенция на Уест Бромич за ФА Къп, преди отборът да одобри Кристъл Палас във Висшата лига.

FT: WHAT A WIN AT GOODISON!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР