Отборът на Ботев (Враца) сложи край на негативната си серия

...
Отборът на Ботев (Враца) сложи край на негативната си серия
Коментари Харесай

Ботев повдигна самочувствието си с класика срещу Верея

Отборът на Ботев (Враца) постави завършек на отрицателната си серия от три поредни загуби. Селекцията на Сашо Ангелов реализира предстоящото и разгроми Верея с 3:0. Макар и да имаха известни компликации, " зелените " съумяха да наложат своята воля след попадения на Мартин Кавдански, Даниел Генов и намиращия се до този миг в голова суша - Петър Атанасов. Гредата за домакините пък удари играещия своя юбилеен мач №200 в елита - Валери Домовчийски.
 Ботев - Верея 3:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Ботев - Верея 3:0 (Развой на срещата по минути)

Попаденията бяха дело на Кавдански, Генов и Атанасов

Кръг преди края на постоянния сезон, врачани са на девета позиция с актив от 30 точки. Верея пък не съумя да победи във към този момент 37-ми следващ дуел. Това е тимът с най-слабото нахлуване и най-слабата отбрана в шампионата - 9 вкарани против 56 позволени гола.

Минути преди началото на дуела, нападателят на домакините Валери Домовчийски беше награден със специфичен плакет по случай своя мач №200 в Първа лига.

Очакванията на мнозина футболни експерти не се оправдаха и Ботев (Враца) не съумя да реализира ранен домашен напън. Срещу себе си " зелените " срещаха един добре спретнат тим на Верея, който дебнеше своя конкурент на контраофанзива.

Теренът на стадион " Христо Ботев " беше зложелател и за двата тима. На няколко пъти играчи, било то в зелено или синьо, губеха равновесие поради неравностите по тревното покритие.

Селекцията на Сашо Ангелов можеше да означи в 16-ата минута на срещата. Петър Атанасов показва чудесно придвижване по крилото, след което насочи прецизен пас за връхлитащия към дузпата Домовчийски. Юбилярят Домо обаче сгреши в решителния миг, пращайки своя изстрел право в тялото на Генадий Ганев.

Логичното въпреки всичко се случи в 18-ата, когато врачани справедливо взеха водачеството в дуела. Отбраната на Верея бе трагична при осъществяване на корнер, като разреши на Миланов и Кавдански поредно да играят с глава. Докосването на втория към този момент беше съдбовно за заралии, защото топката се озова в мрежата на безпомощния им вратар.

Абсолютно от нищото, Верея можеше да възвърне паритета в 30-ата минута. Заспалата защита на Ботев не помни за Ковальов, който навлезе рисково в полето на противника и насочи диагонален шут. Костов леко докосна топката, след което тя се отби и от външната част на страничната му греда. Играчът на гостите пък можеше да приключи обстановката и по-друг метод, защото непокрит беше съотборникът му Денислав Станчев.

В последната минута на полувремето, основният арбитър Станимир Тренчев си навлече гнева на врачанските почитатели. Всички симпатизиращи на Ботев желаеха дузпа, откакто центриране на Даниел Генов срещна ръката на Дмитрий Иванов. Сигнал за углавен удар обаче нямаше.

Верея започва втората част много напористо, като можеше да стигне и до изравняването в 50-ата минута. Тимоте Рубин центрира по превъзходен метод за непокрития на далечната греда Ковальов. Волето на украинеца обаче попадна в обсега на намесилия се уверено Краси Костов.

Отговорът на домакините беше отговарящ и в 52-ата минута Валери Домовчийски удари гредата. Бившият нападател на Левски се вклини сред двамата централни бранители на верейци, само че топката срещна сглобката на защитаваната от Ганев врата.

Надеждите на Верея за изненада се изпариха в 54-ата минута, когато футболистите на Ботев (Враца) удвоиха своя задатък. Андреас Васев се оправи със противник по фланга, след което центрира за намиращия се пред вратарското поле Дани Генов. Футболистът с №9 пое с тил към мрежата, а след елегантно завъртане я заби в незащитения от стража на старозагорци ъгъл.

Секунди, откакто означи попадение, Генов влезе в ролята и на помощник. Крилото на Ботев навърза трима играчи на заралии, след което центрира за непокрития на далечната греда Петър Атанасов. Той имаше всичкото време на света, с цел да си спре топката, а по-късно и да постави завършек на гонещата го от много време голова суша.

До края врачани можеха да създадат своя триумф още по-изразителен, само че грешки пред гола имаха Домовчийски и Милан Вушурович.

В последния кръг от постоянния сезон Верея приема вкъщи Левски, до момента в който Ботев (Враца) ще премери сили със адашите си от Пловдив.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР