Отборът на Ботев Враца ще играе в Първа лига и

...
Отборът на Ботев Враца ще играе в Първа лига и
Коментари Харесай

Ботев Враца остава в Първа лига след победа над Етър

Отборът на Ботев Враца ще играе в Първа лига и през идващия сезон, откакто победи Етър Велико Търново с 3:2 в баража за присъединяване в елита. На стадион " Александър Шаламанов " в столичния квартал Овча Купел двата отбора не си вкараха през първото полувреме, само че си размениха цели пет гола след почивката.

Звездата на врачани Юлиян Ненов откри резултата в 50-та минута, а Брайън Переа удвои преднината на Ботев в 74-та. Пет минути преди края на постоянното време Йоан Бауренски вкара трети гол за Ботев и изглеждаше като че ли интригата в мача е завършила, само че в 88-та минута централният нападател на " болярите " Ловре Кнежевич върна един гол. Само три минути по-късно бранителят на " виолетовите " Мариян Иванов също се разписа и понижи изоставането на своите на единствено едно попадение.

До края играчите на Дженаро Йедзо опазиха своята преднина и по този метод остават част от Първа лига, до момента в който Етър ще играе във Втора лига през идващия сезон. Директна промоция за елита завоюваха Септември София, Спартак Варна и Хебър Пазарджик, а от Първа лига изпадна Царско село, който по-късно бе разформирован от притежателя Стойне Манолов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР