Отборът на Ботев (Враца) постигна победа с 5:3 при визитата

...
Отборът на Ботев (Враца) постигна победа с 5:3 при визитата
Коментари Харесай

Хеттрик на Юлиян Ненов прати Ботев на бараж за оставане в елита

Отборът на Ботев (Враца) реализира победа с 5:3 при визитата си на Пирин (Благоевград) в дуел от последния 32-и кръг на Първа лига.

" Орлетата " откриха резултата в 11-ата минута, когато Казуки Такахаши центрира в наказателното поле на врачани от ъглов удар, а непокритият Вячислав Велев с глава прати топката в мрежата зад стража Красимир Костов.

След половин час игра на стадион " Христо Ботев " Ботев изравни, когато Браян Переа получи топката отляво в пеналтерията на домакините и я подаде към Юлиан Ненов, който със силден изстрел прати топката в горния десен ъгъл на вратата.

Футболистите на Дженаро Йецо направиха цялостен поврат в 42-ата минута. Валери Христов центрира отдясно в наказателното поле на Пирин, където Переа стреля с глава, топката се отби в страничната греда, а голмайсторът Ненов още веднъж се разписа с удар с глава от близка отдалеченост.

Дълбоко в добавеното време на първата част благоевградчани съумяха да изравнят. Юки Айзо получи топката на десния фланг и центрира в наказателното поле на гостите, където Васил Христов засече с глава и се разписа след неубедителна интервенция от страна на стража Костов.

Ботев (Враца) още веднъж поведе в следствие три минути след подновяването на играта, когато Юлиян Ненов бе изведен на стрелкова позиция в пеналтерията на домакините и с компактен изстрел оформи своя хеттрик.

Гостите от Враца осъществиха и четвърто попадение във вратата на Марио Кирев в 59-ата минута, когато Ненов пусна паралелен пас на голлинията към Йоан Бауренски, който бе прецизен.

Стефан Гаврило вкара и пети гол за Ботев в 87-ата минута, а в добавеното време на срещата Даниел Иванов оформи крайното 5:3.

Успехът в Благоевград разреши на Ботев (Враца) да събере актив от 28 точки и да заеме 13-ото място в класирането, което дава правото на бараж за оставане в Първа лига.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР