Отборът на Ботев удари Левски в първото дерби от 28-ия

...
Отборът на Ботев удари Левски в първото дерби от 28-ия
Коментари Харесай

Десет от Ботев съкрушиха безидеен Левски в Коматево

Отборът на Ботев удари Левски в първото дерби от 28-ия кръг на Първа лига. Въпреки че играха повече от едно полувреме с човек по-малко, „ канарчетата “ съкрушиха своя противник с 1:0. В воин за домакините се трансформира резервата Стивън Петков, който осъществя единствения гол в мача през втората част.

Това е трето следващо проваляне за Левски в шампионата, което може да коства третото място на отбора във краткотрайното класиране. „ Сините “ ще правят отстъпка своята позиция в таблицата, в случай че по-късно през днешния ден Берое надделе над Верея.

Ботев и Левски направиха забавен конфликт, в който почитателите, с изключение на гола, видяха още три греди, червен картон и доста нерви.

След триумфа си Ботев събра актив от 45 точки и се приближи на 5 от днешния си противник, който заема третата позиция. Берое е четвърти с 48 и мач по-малко.

--

Мачът в Коматево стартира с леко преимущество за Левски. Футболистите на „ сините “ съумяха да основат няколко забавни обстановки пред вратата на Ботев, като първата бе основана от вратаря на домакините Даниел Кайзер. Стражът сгреши, откакто не съумя да почисти добре топката, само че в последна сметка съумя да я почисти в корнер, след който за негово благополучие не произлезе заплаха за „ жълто-черните “.

Постепенно домакините откриха своя темп и на собствен ред започнаха да гледат по-сериозно към вратата на съперника. Първата чиста опция в мача пристигна в седмата минута и бе в интерес на „ канарчетата “. Жоао Пауло бе изведен по дясното крило, Иван Горанов не съумя да се намеси безапелационно, което разреши на Пауло да овладее и да стреля мощно по диагонала, само че топката срещна гредата зад Митрев.



Още не бе минал и четвърт част, когато на терена прехвърчаха и първите искри. Серкан Юсеин извърши извънредно недодялан фаул против Васил Панайотов, влизайки с бутоните в краката на футболиста на Левски. За благополучие Панайотов се отърва без сериозна контузия, макар че имаше потребност от лекарска помощ. За проявата си Юсеин получи първия жълт картон в срещата.

От този миг нататък играта се накъса, което умъртви темпото в дейностите на двата отбора. В 26-ата минута Левски провежда добра контраофанзива, която обаче завърши безславно след едва центриране на Цветкович отдясно, което попадна в ръцете на Кайзер. Само две по-късно „ сините “ пропуснаха най-хубавата си опция до този миг. След ново подаване на Цветкович, този път доста по-добро, Габриел Обертан стреля от въздуха, топката тупна подло и спря в напречната греда на вратата на Ботев.



Четири минути преди почивката пристигна и един от най-интересните моменти в срещата. Димитър Пиргов сгреши съдбовно в защитата на Ботев, което му коства пряк червен картон. Бранителят на домакините бе преодолян от Габриел Обертан, което накара Пиргов да го задържи, макар че футболистът на „ сините “ се откъсваше самичък против вратаря. Главният рефер на дуела Петър Костадинов не се поколеба и за момент да изгони Пиргов.

В продължението на първото полувреме Тодор Неделев също нямаше шанс и ударът му се отби от страничния дирек на вратата.

БОТЕВ – ЛЕВСКИ 1:0

1:0 Стивън Петков 80'

Коматево, Пловдив

Рефер: Петър Костадинов

Ботев: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Дуде Н‘Донгала, Тодор Неделев, Диого Кампос, Жоао Пауло

Треньор: Николай Киров

Левски: Божидар Митрев, Иван Горанов, Холмар Ейолфсон, Милош Цветкович, Васил Панайотов, Антонио Вутов, Паулиньо, Жорди Гомес, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Габриел Обертан

Треньор: Делио Роси
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР