Отборът на Ботев (Пловдив) претърпя поражение с 0:2 от румънския

...
Отборът на Ботев (Пловдив) претърпя поражение с 0:2 от румънския
Коментари Харесай

Ботев падна от румънския Университатя

Отборът на Ботев (Пловдив) претърпя проваляне с 0:2 от румънския Университатя (Крайова) в първата си контролна среща от предсезонната подготовка. Двубоят сред двата отбора се игра в Банско и беше всекидневен дебют за новия старши треньор на " канарчетата " Станислав Генчев, предава БНР. 

Мачът стартира чудесно за румънския тим, който поведе в резултата още в 5-ата минута. Точен бе Алесандру Крецу, откакто бе изведен самичък против Хидайет Ханкич и го преодоля за 1:0. Две минути по-късно Ботев отговори посредством Мартин Секулич, който се озова на преференциална позиция отдясно в наказателното поле на Университатя, само че не съумя да осъществя. 

Последваха по-активни минути за „ канарчетата “, които владееха повече топката и на няколко пъти пробваха да затруднят вратаря на румънския отбор Лауренцио Попеску, само че стражът се оправи при изстрели на Абдулайе Траоре и Димитър Тонев. Така почивката пристигна при гол задатък в интерес на Университатя. 

След почивката играчите на Станислав Генчев продължиха да имат игрово предимство, само че мъчно създаваха чисти положения пред противниковата врата. Така се стигна до 75-ата минута на мача, когато Университатя удвои задатъка си. Защитата на Ботев не се ориентира добре при центриране в наказателното поле и топката бе свалено с глава за Флорин Борта, който от към 10 метра не остави шансове на влезлия като запаса Стефан Смъркалев и по този метод оформи крайния резултат.

До края на подготвителния си лагер в Банско „ канарчетата “ ще изиграят още една контролна среща против различен румънски отбор – новакът в тамошната Лига 1 Политехника (Яш).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР