Отборът на Ботев Пловдив излиза тази вечер от 21 часа

...
Отборът на Ботев Пловдив излиза тази вечер от 21 часа
Коментари Харесай

Способен ли е Ботев на чудо в Израел?

Отборът на Ботев Пловдив излиза довечера от 21 часа на стадион “Ха Мошава” в Петах Тиква в първи мач от втория прелиминарен кръг в Лига Европа против израелския Бейтар Йерусалим.

Пловдивчани излизат с мисълта да реализират най-малко гол на непознат терен, който да запази възможностите им в реванша на 20 юли в Бургас. Задачата на “канарите” се усложнява поради отсъствието на водача на отбора Лъчезар Балтанов.

Без него Ботев ще разчита на бързината и далечните удари на Тодор Неделев и скоростта на Косоко. Пловдивчани към този момент демонстрираха, че могат с триумф да играят на открито, откакто победиха албанския Партизани с 3:1 в първия кръг. Бейтар е с по-висока класа от Партизани и по тази причина треньорът Николай Киров ще заложи на по-предпазлива и отбранителна тактичност. Бейтар приключи трети в локалното състезание.

Основна опасност за българския отбор ще съставляват централния нападател Шехтер и опитните Езра, Веред и Сабо. Ветеранът с впечатляваща визитка Йоси Бенаюн ще стартира от аварийна пейка и ще се включи едвам в заключителните минути на мача. 37-годишният някогашен футболист на Ливърпул, Челси и Арсенал се включи мощно в мача с Вашаш, когато вкара гол и даде две асистенции при головото шоу 4:3.

През предишния сезон Бейтар стигна до плейофите за влизане в групите на Лига Европа, само че беше спрян от френския Сент Етиен.

За последно Ботев игра в Европа през сезон 2014/2015 година, когато още веднъж стигна до втори кръг, само че беше спрян от австрийския Санкт Пьолтен.

Сега пловдивчани желаят да подобрят достижението си. Отборът разполага с опитни играчи като Йордан Минев, Тодор Неделев, Омар Косоко, Виктор Генев, Иван Чворович и други, които ще дадат всичко от себе си в Петах Тиква. Способен ли е Ботев на знамение в Израел следва да разберем след броени часове.

Вероятни сформира:

Бейтар: Клайман, Конт, Мори, Кхила, Хайстер, Келтенс, Клаудемир, Сабо, Веред, Езра, Шехтер.

Ботев: Чворович, Й. Минев, В. Генев, Димов, Панов, Юсеин, Меледже, Стоянов, Бризола, Неделев, Косоко.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР