Отборът на Ботев (Ихтиман) спечели шампионската титла в третото ниво

...
Отборът на Ботев (Ихтиман) спечели шампионската титла в третото ниво
Коментари Харесай

Ботев спечели шампионската титла на А НВГ и се завърна във Висшата лига

Отборът на Ботев (Ихтиман) завоюва шампионската купа в третото равнище от волейболния шампионат на България – А НВГ. С това отборът, воден от Петко Карабонев, печели и промоция за втората дивизия – Висшата лига, за идващия сезон 2023/24. Така волейболистите на Ихтиман се завръщат във Висша лига след две години неявяване.

Финалната четворка на А НВГ се организира през уикенда в зала " Екзарх Йосиф " в Ловеч. В разногласието за купата участваха домакините от Осъм, Ботев (Ихтиман), Виктория Волей (Пловдив) и Велики Преслав. Съставите играха всеки против всеки.

По пътя към върха Ботев съумя да се пребори с всичките си противници. Те започнаха с победа над Велики Преслав с 3:1. Последва най-трудния им дуел, в който се постановиха над главния си противник – Виктория Волей, след доста оспорвана борба и победа с 3:2. В последния си мач отборът от Ихтиман надигра домакините от Осъм с 3:1 и победи с първото място и златните медали.

С 2 победи и 1 загуба волейболистите на Виктория Волей приключиха на второ място и със сребърните медали. С бронзовите оценки пък е отборът на Велики Преслав, който завърши с победа над домакините от Осъм и две загуби от първенеца Ботев и Виктория Волей. Четвърти се подредиха волейболистите на Осъм.

Всички резултати от финалната четворка в А НВЛ:

Петък (28 април)

Виктория Волей - Осъм 3:0

Ботев - Велики Преслав 3:1

Събота (29 април)

Ботев - Виктория Волей 3:2

Велики Преслав - Осъм 3:1

Неделя (30 април)

Велики Преслав - Виктория Волей 0:3

Осъм - Ботев 1:3

Крайно класиране:

1. Ботев (Ихтиман)

2. Виктория Волей (Пловдив)

3. Велики Преслав

4. Осъм (Ловеч)

BGvolleyball.com

Снимки: Адриана Маринкова
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР