Отборът на Борусия Дортмунд записа третия си последователен успех в

...
Отборът на Борусия Дортмунд записа третия си последователен успех в
Коментари Харесай

Борусия записа трети пореден успех в Германия и оглави временно подреждането в Бундеслигата

Отборът на Борусия Дортмунд записа третия си пореден триумф в Бундеслигата, откакто в откриващия дуел от 6-ия кръг надигра с 3:1 като посетител Хофенхайм.

Победата изкачи вестфалци краткотрайно на върха в подреждането с актив от 14 точки, само че всичко това преди утрешния конфликт сред Байерн Мюнхен и Република България Лайпциг и още мачовете на Байер Леверкузен и Щутгарт.

След второто си позволено проваляне през акцията Хофенхайм отстъпи с едно място до 6-ата позиция с актив от 12 пункта.

На стадион " Рейн-Некар Арена " гостите нанесоха своя първи удар в 18-ата минута, когато груба неточност на " сините " разреши на Юлиан Бранд да чукне топката към Никлас Фюлкруг и нападателят с удар от придвижване откри резултата, както и головата си сметка с екипа на Дортмунд след прехвърлянето си от Вердер Бремен.

Скоро по-късно обаче опитният Матс Хумелс сбърка на два пъти в границите на няколко секунди, като първо подари кълбото на противника, а по-късно и препъна в наказателното поле Антон Щах. С отговорността да извърши отсъдената дузпа се нагърби Андрей Крамарич и хърватинът не сбърка за 1:1.

Броени секунди преди почивката въпреки всичко футболистите на Борусия си върнаха задатъка посредством вездесъщия Марко Ройс, който се възползва от неприятно избита топка от домакинския пазач и от близо вкара за 2:1.

Малко след средата на втората част обаче задачата на " жълто-черните " да задържат трите точки се усложни, защото Рами Бенсебайни си изкара доста бързо две публични предизвестия и по този начин остави своите съотборници с човек по-малко за заключителните 20 минути от дуела.

Въпреки това футболистите на Един Терзич откриха сили да стигнат и до трети гол, който бе дело на Юлиан Риерсон. В добавеното време норвежецът пое топката надълбоко в своята половина и мина съвсем целия терен с нея преди да я прати във вратата на Хофенхайм за крайното 3:1.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР